Elmo Lakka piipahti Vaasassa ja voitti 110 metrin aitajuoksun ajalla 13,64 kesken Kuortaneella meneillään olevan harjoitusleirin.

– Eilen oli viisiloikkaa ja aika kova puntti, mutta kroppa tuntui hyvältä. Paremmalta kuin Romaniassa, Lakka viittasi maajoukkueiden EM-kilpailuihin, missä hän aitoi ajan 13,87.

Lakka kilpailee sunnuntaina Timanttiliigan Tukholman osakilpailussa ja toiveissa on juosta vielä toinen kova kansainvälinen startti ennen olympiakisoja.

– Toivon mukaan pääsen vielä Timanttiliigan Lontoon kilpailuun, Lakka sanoi.

Hyvässä vireessä oli myös 17-vuotias Adrian Björkgren, joka voitti 19-vuotiaiden 110 metrin aitajuoksun ajalla 14,16. Ennätykseksi tulos ei kuitenkaan käy, sillä juoksussa oli myötätuulta 2,8 metriä sekunnissa.

Mette Baas jatkoi alkukesän hyviä juoksija ja voitti 400 metriä ajalla 53,55. Anniina Kortetmaa voitti naisten 100 metriä ajalla 11,62. Pirkitta Marjanen oli toinen ennätyksellään 11,97. Miesten 100 metriä voitti Ville Myllymäki kesän parhaalla ajallaan 10,64 ja Aleksi Lehto oli toinen niin ikään kesän parhaalla ajallaan 10,72.

Naisten 3000 metrin estejuoksun hallitseva Suomen mestari Janica Rauma juoksi Vaasassa kesän toisen ratakilpailunsa ja voitti estejuoksun kauden kotimaisella kärkiajalla 10.17,34. Kilpailussa kolmanneksi juossut Sara-Elise Ruokonen rikkoi kuurojen Suomen ennätyksen ajalla 10.48,89.

Hyppylajien voittajista Simo Lipsanen hyppäsi kolmiloikkaa 16,12, Heta Tuuri korkeutta 184 ja Anne-Mari Lehtiö pituutta 607.