Samuli Samuelsson avasi väkevästi kesän kilpailukauden. Samuelsson voitti Lappeenrannan Tähtikisojen 100 metriä ajalla 10,31, jota siivitti 2,4 metriä sekunnissa puhaltanut myötätuuli.

Tuntia aiemmin Samuelsson voitti alkueränsä ajalla 10,40. Se syntyi ennätyskelpoisessa 0,9 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa ja on kesän kotimainen kärkitulos.

– Jos juoksulle voisi antaa kolme plussaa, antaisin tuosta yhden, Samuelsson arvioi ja antoi ymmärtää, että parempaa on luvassa.

Samuelsson voitti hallikaudella 60 metrin Suomen mestaruuden ennätyksellään 6,66. Kesän kilpailukauden alkua on viivästyttänyt selkävaiva.

– Kyse on SI-niveltoimintahäiriöstä. Se tuo kipuja alaselkään ja on viivästyttänyt sali- ja nopeusharjoittelua. Selkä on ollut kovien treenien jälkeen kipeä, Samuelsson sanoi,.

Nyt selkä ja harjoittelu on saatu sellaiseen malliin, että Samuelsson päätti kilpailla.

– Päätettiin kokeilla, jos on hyvät olosuhteet ja täytyy sanoa, etten ole tuon parempiin olosuhteisiin juossut. Huomioiden selän kanssa olleet ongelmat, tuohon juoksuun täytyy olla tyytyväinen. Vaikka finaalitulos oli myötätuuliaika, se jäi kuitenkin vain kolme sadasosaa minun ennätyksestäni.

Ikaalisten Urheilijoita edustava Samuelsson, 25, juoksi viime kesänä 100 metriä 10,28. Olympiakesän kilpailut jatkuvat juhannuksena Kuortaneella, jossa Samuelsson kohtaa 100 metrillä kotimaan kärkinimiä kuten Viljami Kaasalaisen, Riku Illukan ja Polvijärven Urheilijoiden Santeri Örnin.

21-vuotias Örn juoksi Lappeenrannassa alkuerissä komean ennätyksensä 10,49 ja finaalissa myötätuuleen 10,46. Örn oli molemmissa juoksuissa toinen. Hänen aiempi ennätyksensä oli viime vuonna juostu 10,51.

Hyvän tuloksen Lappeenrannassa juoksi myös Joensuun Katajan Viljami Hietaharju, jonka aika alkuerissä oli 10,54 ja finaalissa 10,59. Hietaharju kilpailee Örnin tavoin yhä 22-vuotiaiden ikäuokassa.

Naisten 100 metriä voitti Valkeakosken Hakan Karoliina Kujanpää ennätyksellään 11,81. Kujanpään ennätys on tänä kesänä parantunut valtavasti 0,52 sekuntia.