Urheilutähti halusi Tero Pitkämäen huoneeseensa jatkoille – Suomalaishurmuri kantoi naisen oitis hotellille

© Kuva: Getty Images

Kirja Keihäsmies – Tero Pitkämäen elämä seitsenkertaisesta arvokisamitalistista näyttää moniolotteisen ja kiinnostavan henkilökuvan Suomen yhdestä kaikkien aikojen keihäänheittäjistä.

Uransa aikana mediassa aina hillitty, samalla pidättyväinen urheilija avaa kirjassa myös aiemmin salassa pidettyjä tapahtumia.

Yksi näistä tapahtui vuonna 2008, kun Pitkämäki oli kilpaillut yleisurheilun GP-sarjassa Stuttgartissa ja oli kisan jälkeisten juhlien aika. Paikalla oli ueita urheilijoita ja yksi niistä oli korkeushyppääjä Blanka Vlašić, joka iski välittömästi silmänsä suomalaiseen hurmuriin. Hän käski kilpasiskonsa Tia Hellebautin hakemaan Pitkämäen heidän pöytäänsä.

Tero saapui Blankan pöytään ja onnitteli tätä Stuttgartin kisan voitosta. Ilta jatkui rattoisasti rupatellen valomerkkiin asti, jolloin Vlašić ilmoitti tarvitsevansa vielä kyydin hotelliin.

Pitkämäki otti korkokenkineen lähes kaksimetrisen naisen poikittain olkapäilleen ja kantoi tämän hotellin ulko-ovista sisään. Kroatialainen pyysi kuljetusta huoneeseen saakka, mutta Pitkämäti jätti hänet kyydistä jo ennen tätä.

– Ole hyvä, tämä oli ilmaiskuljetus! Tero sanoi.

– Hienoa, kiitos! Blanka vastasi.

Katseesta päätellen hän olisi mielellään matkasta jotain maksanutkin.