Wilma Murto kohensi kauden kärkitulosta! – Paljasti, mikä oli tuloksen taustalla: ”Hyvän hyppäämisen elkeitä”

© Kuva: Getty Images

Seiväshyppääjä Wilma Murto on nousukunnossa. Salon Vilppaan Murto voitti Jyväskylän Harju-cupissa naisten seiväshypyn tuloksella 451, jolla hän kohensi kauden parasta tulostaan kahdeksalla sentillä. Kolmessa edellisessä kilpailussaan Murto oli ylittänyt parhaimmillaan vain 435. Hän oli Jyväskylän-kilpailuun osittain tyytyväinen.

– Tänään oli jo hyvän hyppäämisen elkeitä, mutta hypyt olivat vielä vähän sinne tänne roiskimista. Tulos luo kuitenkin itseluottamusta, Murto sanoi.

Murto on kilpaillut alkukesästä taajaan, jo viisi kertaa.

– Tämän päivän tuloksen taustalla oli viikolla tehty hyvä tekniikkaharjoitus, Murto kertoi.

Murto ylitti 451 Jyväskylässä kolmannella yrityksellä. Hän yritti vielä kolmesti 456:sta.

Toiseksi hyppäsi Esbo IF:n Saga Andersson tuloksella 431. Murto ja Andersson ovat nyt Suomen tilastossa Elina Lampelan jälkeen toisena ja kolmantena. Kumpikin hyppäsi Jyväskylässä parhaan ulkoratatuloksensa kolmeen vuoteen.

Akillesvaivasta toipunut Bogdanoff palasi kilparadoille

HIFK:n Matilda Bogdanoff juoksi Jyväskylässä ensimmäiset 100 metrin aitajuoksun starttinsa sitten kesän 2019. Akillesvaivojen kanssa kamppaillut juoksija voitti molemmat juoksut ajoin 13,63 ja 13,69.

– Tässä on kaksi kuukautta taistelu akillesjänneongelmien kanssa. Puoleentoista kuukauteen en ole pystynyt juoksemaan. Nyt ajatuksena oli juosta kilpailu ja katsoa mitä tapahtuu. Juoksupohjan puute näkyi kyllä aika karulla tavalla, Bogdanoff sanoi.

Bogdanoffin mukaan toisen jalan akillesjänteessä oli tulehdusperäinen ongelma, joka saatiin hoidettua kortisonilla. Samaisen akilleksen kanssa Bogdanoffilla on ollut ongelmia jo pidempään.

– Nyt olen juossut ensimmäisen kilpailun. Katsotaan mitä tehdään seuraavaksi. Sitä en osaa vielä sanoa, Bogdanoff sanoi.

Bogdanoff, 30, juoksi toissa kesänä ennätyksensä 13,11 ja yli kahden sekuntimetrin myötätuulessa sadasosan paremmin.

Lähde: Urheiluliitto