Kristiina Mäkelä aikoo jättää Tokiossa parhaat paukut finaaliin – ”Mennään rennolla, hyvällä otteella”

© Kuva: Juha Tamminen

Kristiina Mäkelä sinetöi olympiamatkan juhannuksena Kuortaneella, jossa hän oli selkä seinää vasten. Olympiaraja 14,32 piti rikkoa, jos halusi varmistaa kisapaikan. Mäkelä ponnisti ennätyksensä 14,41. Hyppy sisälsi tärkeän oivalluksen.

– Pääsin siinä hypyssä lankulta kinkan hyvään asentoon ja kinkka onnistui, mutta kahdessa viimeisessä loikassa oli vielä toivomisen varaa. Ehkä se mielikuvaa siitä, että kinkan pitää lähteä näin, on minulle nyt arvokas, Mäkelä arvioi.

– Jos vielä onnistuisin saamaan ne kaksi jälkimmäistä loikkaa pikkuisen paremmassa asennossa kohdille, siellä olisi vaikka kuinka paljon senttejä varastossa.

Kuortaneen jälkeen Mäkelällä oli lyhyt hengähdyshetki ennen kuin olympiavalmistelut jatkuivat Sagassa harjoitusleirillä. Sieltä Mäkelä tuli tyytyväisenä Tokion kisakylään.

– Sunnuntaina juostiin hyvät askelmerkkijuoksut ja siitä jäi sellainen kiva fiilis. Se oli ehkä leirin tärkein treeni, Mäkelä arvioi.

Millainen tulos Tokiossa finaaliin vaaditaan?

– Tosi vaikea sanoa, kun lajin taso on ollut todella tasainen. Kun kyse on arvokisafinaalista, tilastot ovat silloin pelkkää paperia. Näissä edellisissä kisoissa, joissa olen ollut, sellainen 14,20 hyppy on ollut aika varma finaalipaikka, Mäkelä sanoo.

– Minulle se sopisi, koska minun vahvuuteni on tänä kesänä ollut se, että huonollakin hypyllä lentää se 14,20.

Finaali on nyt pääkilpailu

Neljä vuotta sitten Rio de Janeiron olympialaisissa Mäkelä oli kahdestatoista. Nyt hän on Tokiossa kilpailevien tilastossa 15. ja lähtee kisoihin tyystin toisenlaisista lähtökohdista.

– Jos katsotaan viiden vuoden takaisia olympialaisia, karsinta oli minun pääkilpailuni. Nyt karsintaan mennään rennolla, hyvällä otteella. Pääkilpailu on kuitenkin finaali. Sinne jätetään parhaat paukut.

Lähde: Urheiluliitto


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004