Matti Mattsson on avannut Suomen mitalisarakkeen Tokion Olympialaisissa.

Mattsson ui 200 metrin rintauinnin loppukilpailussa Suomen ennätyksen 2.07,13 ja nappasi olympiapronssia. Välierissä uitu edellinen SE-aika parantui 1,09 sekuntia.

– Aivan uskomaton fiilis! Olympiamitali on ollut pienestä pojasta asti haaveena. Nyt se on vihdoin realisoitunut. Tämä on äärettömän hienoa, Mattsson totesi.

– Tiesin välierän jälkeen, että kropasta on otettavissa vielä irti. Välieräuinti oli sellainen, että tiesin siellä olevan sekunnin verran löysää. Hieman päälle sekunti siitä lähtikin. Oli älyttömän hyvä uinti, ihan kymppi plus.

27-vuotias Mattsson edustaa Porin Uimaseuraa. Vuonna 2013 MM-pronssia samalta matkalta napannutta porilaista valmentaa Eetu Karvonen.

– Kotiväelle suurimmat terveiset. Perhe on ollut tässä erittäin vahvasti mukana. Ilman heidän tukeaan tässä ei oltaisi. Kaikki ympärillä olevat ihmiset tietävät, että tämä on myös heidän mitalinsa, Mattsson kiitteli herkistyneenä.

Olympiavoiton vei Australian Izaac Stubblety-Cook ajalla 2.06,38. Hopealle liukui Hollannin Arno Kamminga ajalla 2.07,01. Neljäs oli venäläinen ME-mies Anton Tšupkov, joka jäi Mattssonista 0,11 sekunnin päähän.

Lähde: Olympiakomitea