Onnistunut kisoihin valmistava leirillä Sagassa vankisti Sara Kuiviston itseluottamusta ennen uran ensimmäistä olympiastarttia. Kuivisto juoksee 800 metrin alkuerissä Tokiossa perjantaina klo 03.00 Suomen aikaa alkavassa sessiossa.

– Luotan siihen, että jatkoon menen. Pettynyt olen, jos en mene, Kuivisto totesi medialle Tokiossa keskiviikkona.

Sagan leirillä Kuivisto totutteli aika-eroon, kosteaan hellesäähän ja viritteli kilpailukuntoaan. Kilpailuvirettä hän kaivoi esiin väkevällä 1000 metrin vedolla, jossa vetoapuna olivat joukkueen kestävyysjuoksuvalmentaja Janne Ukonmaanaho ja yleisurheilujoukkueen johtaja Tuomo Salonen.

– Vaasan kilpailusta on jo aika kauan. Olympialaisiin ei viitsi kylmiltään lähteä. Siksi päätettiin juosta hyvä harjoituskilpailu, Kuivisto sanoi ja viittasi Vaasalla kesäkuun lopun 1500 metrin SE-juoksuun.

– Kun pojat tulivat siihen mukaan, harjoitukseen tuli kisan tuntua. Ukonmaanaho juoksi 500 metriin ja Salonen jatkoi siitä, ja taisi jatkaa hyvin aina 800 metriä ennen kuin alkoi hiipua.

Harjoitus taittui alle SE-vauhtia, mutta aika ei Kuiviston mukaan ollut se hänelle kaikkein keskeisin asia.

– Aika ei ollut tärkeä. Tavoite oli, että loppu tulisi hyvin ja niin se tulikin. Sain siinä koneen auki.

” Mikäpä olisi hienompi paikka juosta Suomen ennätys kuin olympialaiset”

Kuiviston toiveissa on, että alkuerissä mentäisiin jo reipasta vauhtia. Kuivisto kokee, että hänellä valmiudet rikkoa Tuuli Merikoski-Siluksen SE on 2.00,59, josta hän jäi juhannuksena Kuortaneen ennätysjuoksussaan 0,16 sekuntia.

– Mikäpä olisi hienompi paikka juosta Suomen ennätys kuin olympialaiset. Olen siinä kunnossa, että siihen pystyn, mutta eihän sitä ikinä tiedä, mitä vauhtia juostaan. Dohan MM-kisojen alkuerissä mentiin aika hiljaa. Toivoisin, että nyt alkuerissä juostaisiin hyvää vauhtia, Kuivisto sanoo.

– Kelikään ei ole mikään ongelma. Ei ole missään vaiheessa tuntunut vaikealta. Silloin kun juoksin sen 1000 metrin testin Sagassa oli 38 astetta lämmintä, eikä se tuntunut pahalta.

Lähde: Urheiluliitto