Tokion olympiakisoihin valmistautuva Toni Kuusela voitti Ylivieskassa Jarkko Koski-Vähälän nimikkokilpailuissa miesten keihäänheiton tuloksella 80,70. Kuortaneen Kuntoa edustava Kuusela on heittänyt tänä kesänä ennätyksekseen 85,03, joka on myös kauden kotimainen kärkitulos. Ylivieskassa miesten keihäskisa oli hyvätasoinen. Kälviän Tarmon Jarmo Marttila heitti 78,27, Äänekosken Urheilijoiden Jami Kinnunen 77,25 ja Limingan Niittomiesten Toni Keränen 76,42.

Niin ikään Tokion olympiakisoihin valmistautuva Elina Lampela voitti Laitilassa naisten seiväshypyn tuloksella 435. Lampela on hypännyt tänä kesänä ennätyksekseen 453.

Seitsemän vuoden takainen 400 metrin EM-kisaedustaja Katri Tuorila, omaa sukua Mustola, palasi Ylivieskassa kilparadoille. Hän voitti naisten 400 metriä ajalla 56,91. Nykyään Vasa IS:ää edustava Tuorila on voittanut kolme kultaa Kalevan kisojen 400 metrillä. Hänen ennätyksensä on 53,20.

Veitsiluodon Kisaveikkojen Elisabet Salmela voitti Ylivieskassa kaksi naisten 100 metrin kilpailua ajoin 11,69 ja 11,65. Ne alittavat reippaasti Salmelan ennätyksen, joka on 11,86, mutta myötätuulta oli kummassakin juoksussa hieman yli kaksi metriä sekunnissa. Noormarkussa Nopsan 80-vuotisjuhlakilpailuissa miesten kiekonheiton voitti kolminkertainen Suomen mestari Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Pyry Niskala tuloksella 53,23.

Lähde: SUL:n tiedote