Antti Ruuskanen ei peitellyt pettymystään Pihtiputaan keihäskarnevaalin jälkeen. Ruuskanen oli kolmas tuloksella 77,89, kun kärkisijat heittivät Jarmo Marttila ja Jami Kinnunen tuloksin 80,56 ja 79,06.

– Kun on ollut ensimmäistä kertaa mukana Keihäskarnevaaleilla 8-vuotiaana ja sen jälkeen aina kun terveys on sallinut, olisin halunnut päättää kilpailut täällä yli 80-metriseen, viimeistä kilpailukauttaan heittävä Ruuskanen sanoi.

Ruuskasen parhaat heitot syntyivät kahdella viimeisellä kierroksella ja kantoivat 75,44 ja 77,89.

– Verryttelyssä heitot menevät ok. Mutta kilpailussa, kun vauhtia tulee lisää, tekniikka ei tahdo pysyä mukana eivätkä tekniikka ja tehot kohtaa. Tästä urheilija itsekin on vähän ymmällään, Ruuskanen tunnusti.

Ruuskasen mukaan hänellä on edellytykset heittää selvästi paremmin, kuin kesän kaksi sentilleen samaan tulokseen 77,89 päättynyttä kilpailua antavat ymmärtää.

– Olen 80 metrin kunnossa ja ylikin. Heittäminen oli vain sitä samaa taaperrusta kuin Saarijärvellä juhannuksena. Se ei tarvitse kuin yhden loksahduksen, että ymmärtää kuinka se toimii, Viipurin Urheilijoita edustava Ruuskanen sanoo.

Ruuskanen: ”En ota stressiä olympiavalinnoista”

Tuota teknistä loksahdusta tai oivallusta Ruuskanen hakee nyt valmentajansa Jyrki Blomin kanssa. Toiveissa on edelleen kilpailla Tokion olympiakisoissa, edellyttäen, että tulokset lähtevät nousuun.

Suomen olympiakomitea julkistaa maanantaina joukkueen. Suomessa on tällä hetkellä neljä valintakelpoista mieskeihäänheittäjää Toni Kuusela, Lassi Etelätalo, Oliver Helander ja Ruuskanen. Tokiossa saa kilpailla vain kolme, joten tarjolla lienee mahdollisuus lisänäyttöihin.

– Minä en ota stressiä olympiavalinnoista. Kisoihin pitää lähettää terveet ja kunnossa olevat miehet. Näillä näytöillä ei tarvitse kisoihin mennä. Kyllä pitää olla päälle 80 metrin tulokset, että sinne kannattaa mennä, Ruuskanen totesi.

Lähde: SUL:n tiedote