Sara Kuivisto eteni Tokion olympialaisten 800 metrin välieriin SE:llä 2.00,15.

Kuivisto kiri maaliin neljäntenä 800 metrin viimeisessä alkuerässä SE-ajalla 2.00,15. Se vei aikavertailusta kirkkaasti välieriin.

– En tajunnut, että se oli Suomen ennätys ennen kuin vasta Ylen haastattelussa, kun sitä kysyttiin, Kuivisto sanoi.

Juoksullaan Kuivisto siirsi historiaan Tuuli Merikoski-Siliuksen 30-vuotiaaksi eläneen entisen SE:n 2.00.59.

– Juoksu kulki ihan pirun hyvin. Verkkakentällä, kun tein 200 metrin avauksen, se kertoi minulle, että olen kunnossa. Se meni 28 sekuntia ja tunti hölkältä, Kuivisto sanoi.

Juoksussa avauskierros mentiin 59,51 ja Kuivisto oli tuossa vaiheessa viides. Hän kiristi vauhti takasuoralla ja nousi kaarteessa taistelemaan kärkisijoista, oli pitkään kolmas, mutta taipui neljänneksi.

– Maltoin juoksun alun tuttuun tapaani, enkä hätääntynyt, vaikka olin siellä pussissa. Ehkä vähän turhan aikaisin läksin kaarteessa, mutta se riitti nyt, Kuivisto kertaili.

Ensimmäiset kiitokset Kuivisto osoitti valmentajalleen Ari Suhoselle, joka juoksijan mukaan oli luvannut, että juoksija on kunnossa, kun pyssy paukahtaa olympiakisoissa.

– Ja sehän oli oikeassa, Kuivisto sanoi.

Suhosella itsellään on halussaan miesten 800 metrin SE:n 1.44.10. Naisten 800 metrin välierät juostaan lauantaina illalla Japanin aikaa. Kuivisto osallistuu Tokiossa myös 1500 metrille.

Lähde: SUL:n tiedote