Suomeen tulossa olympiakulta? – Alla jo upeat voitot turnauksen ennakkosuosikeista!

© Kuva: Juha Tamminen

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjän olympiaurheilijat (ROC) on ollut Tokion olympialaisten miesten lentopallon ykkösryhmä kolmen ensimmäisen pelipäivän ajalta. Venäläiset ovat ainoana kahdestatoista joukkueesta enää tappioitta ja heidän kovuuden ovat saaneet tuntea jo mm. ehdottomiin turnauksen suosikkeihin kuuluneet, ja toki edelleenkin kuuluvat, USA sekä Brasilia.

ROC avasi turnauksen häviten lauantaina avauspelin avauserän Argentiinalle, mutta sen jälkeen meno on ollut koko ajan vakuuttavampaa ja vakuuttavampaa. USA nappasi ”Sbornajalta” erän, mutta tuore Nations Leaguen voittaja Brasilia jäi keskiviikkona jopa erävoitoitta.

Yleispelaaja Dmitry Volkov on ollut alkuturnauksen venäläishelmi yhdessä passari Igor Kobzarin kanssa. Ivan Iakovlev on ollut keskellä vahva torjuen jo kymmenen kertaa ja saaden seitsemän torjunnan Artem Volvichistä hyvää taustaukea sillä sektorilla. Huippukokenut hakkuri Maxim Mikhaylov parantaa tutusti peli peliltä nousten koko ajan kovemmaksi uhaksi vastustajien suhteen.

Venäläisten lohkossa B USA ja Brasilia ovat kahdella voitolla seuraavina, kun Ranskalla sekä Argentiinalla on yksi voitto. Tunisia on saanut tyytyä tähän mennessä vain yhteen erävoittoon ja sen tie näyttää erittäin todennäköisesti päättyän alkulohkoon. Toinen pudotuspelien ulkopuolelle jäävät ratkottaneen Argentiinan sekä Ranskan kesken ja tähän taistoon eteläamerikkalaiset ottivat etulyöntiaseman voitettuaan ranskalaiset niukasti 3-2.

Venäläiset jatkavat perjantaina kello 15.45 Ranskaa vastaan ja lohkovaihe päättyy sunnuntaina kello 9.20 Tunisia kohtaamiseen, joten lohkovoitto on joukkueella jo erittäin lähellä.

Lohkossa A ei kolmen pelipäivän jälkeen ole enää tappiottomia joukkueita ja voitottakin on vain Venezuela. Puola, Japani, Iran ja Italia ovat voittaneet kahdesti sekä erittäin pirteästi turnauksen aloittanut Kanada kerran. Koko viisikko löytyy kolmen sarjapisteen sisältä.

Lohkojen neljä parasta selviää puolivälieriin, jossa lohkovoittajat kohtaavat lohkoneloset ja kakkoset kolmoset.

Turnauksen pistekuningas on kolmen pelipäivän jälkeen Argentiinan hakkuri Bruno Lima (20,7 pist/ott) ennen isäntämaan Yuki Ishikawaa (19,7) ja Kanadan Gord Perriniä (18,3).

Lähde: Lentopalloliitto


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004