Uransa päättänyt keihäslegenda Antti Ruuskanen, 37, voitti aikuisten sarjojen mitalien lisäksi alle 23-vuotiaiden EM-hopean sekä alle 20-vuotiaiden EM-pronssin Tampereen Ratinassa 2003, jolloin Teemu Wirkkala voitti kultaa ja Tero Järvenpää hopeaa. Molemmat olivat paikalla Ratinan seremoniassa, kuten kaikki tämän vuoden Kalevan kisojen kilpailijat sekä lisäksi Kimmo Kinnunen ja Matti Närhi.

– Kaikilla mitaleilla oli joku tarkoitus. Olympiamitali on aina olympiamitali ja se on arvokkain, mutta ilman niitä pettymyksiä ja tiettyjä asioita ei ehkä olisi ollut siitä nälkää. Sopivasti tuli välillä lunta tupaan, Ruuskanen arvioi.

Ruuskasen mukaan yli 90 metrin heitto ja olympiakulta olivat tavoitteet, jotka häneltä jäivät saavuttamatta, mutta se ei kiusaa. Ruuskasen ennätykseksi jäi 88,98.

– Ne halusin katsoa ihan loppuun asti. Nyt voi sanoa, ettei harmita. Ainakin yritin ja nyt joku muu yrittää niitä, Ruuskanen sanoi.

Luovuttaessaan keihästä alle 20-vuotiaiden tuoreelle maailmanmestarille Janne Läspälle Ruuskanen muistutti, että tuolla keihäällä on heitetty yli 91 metriä. Ei tosin Ruuskanen itse, vaan Thomas Röhler Turussa.

– Toivottavasti se lentää pitkälle minullakin, Läspä sanoi.

Lähde: SUL:n tiedote