Antti Ruuskanen ura keihäänheittäjänä päättyi keihäänheittäjien järjestämään seremoniaan Ratinan stadionilla. Kalevan kisojen keihäänheiton karsinnan jälkeisessä seremoniassa Ruuskanen luovutti symbolisesti keihään lajin tuoreelle alle 20-vuotiaiden maailmanmestarille Janne Läspälle.

Karsintaa Ruuskanen ei heittänyt, mutta tuli karsinnan päätyttyä kentälle Tero Pitkämäen saattamana, luovutti keihään Läspälle, piti puheen, jonka jälkeen Toni Kuusela ja Lassi Etelätalo kantoivat hänet kultatuolissa kentältä.

Urallaan olympiakisojen hopeaa, Euroopan mestaruuden ja EM-kilpailujen pronssin heittänyt Ruuskanen kertoi jo aiemmin, että kuluva vuosi on uran viimeinen keihäänheittäjänä. Jännevamma hieman aikaisti lopettamista.

– Heittokäden hauislihaksen jänteessä on ollut probleemaa. Se kipeytyi olympialaisten jälkeen eikä sillä pysty täydellä teholla heittämään, Ruuskanen kertoi viikon takaisen harjoituksen antamasta viestistä.

– Heittokäsi on ollut minulle valtti ja ässä koko uran. Sen pitää räpsähtää ja toimia. En harjoituksissa saanut sellaista turvallista tunnetta, että sillä pystyisi taistelemaan Suomen mestaruudesta tai mitaleista.

Ruuskasen mukaan vamman kuntoutus vaatisi kirurgia toimenpiteitä, joten hän katsoi parhaansa päättää uransa nyt.

– Tässä vaiheessa ei pystynyt muuta tekemään, kuin viheltämään pelin poikki ja päättämään, että ura loppuu tähän päivään, Ruuskanen sanoi.

Lähde: SUL:n tiedote