Kristiina Mäkelä ponnisti Timanttiliigan Lausannen kolmiloikkakilpailussa 13,93, joka toi kahdeksannen sijan. Mäkelä rikkoi myös kolmella ensimmäisellä kierroksella kahdesti Kalevan kisojen tulosrajan ja on sitten sunnuntaina Tampereella jahtaamassa uransa yhdeksättä mestaruutta ja seitsemättä perättäistä mestaruutta.

– Oli vähän kylmää ja tuulista. Jalat tuntuivat olevan ihan ok, mutten vaan löytänyt tehoja. Hypyt olivat pikkunättejä. Kun ensimmäisellä ei tullut tulosta, piti toisella varmistaa Kalevan kisojen karsintarajan ylitys. Kun sitten yritin lisätä tehoja, hypyt olivat pois tasapainosta ja kiersivät mihin suuntaan sattuu, Mäkelä sanoi.

– Olisi varmaan pitänyt yrittää hypätä täydestä vauhdista sellaisia pikkunättejä hyppyjä. Huono päivä, mutta joskus pitää epäonnistua.

Kalevan kisojen karsinta oli Mäkelän ja Senni Salmisen osalta siirretty Lausannen kilpailuun. Kalevan kisojen finaaliin pääsy edellytti karsintarajan 12,50 rikkomista kolmella ensimmäisellä hypyllä. Salminen astui kolme ensimmäistään hyppyään yli eikä päässyt jatkokierroksille kahdeksan parhaan joukkoon eikä sitten läpäissyt Kalevan kisojen karsintaa.

Yulimar Rojas hyppäsi naisten kaikkien aikojen toiseksi parhaan tuloksen 15,56 myötätuuleen ja kaikkien aikojen kolmanneksi parhaan tuloksen 15,52 tilastokelpoisesti. Timanttiliigan nykysääntöjen mukaisessa kolmen urheilijan viimeisen kierroksen kilpailussa Rojas leiskautti voiton tuloksella 15,11. Jamaikan Shanieka Ricketts oli toinen tuloksella 14,52.

Lähde: SUL:n tiedote