Joonas Rinne käytti Tokion olympiakisojen kilpailutauon viemällä läpi kovan ja onnistuneen harjoitusjakson. Sen tuloksia hän ulosmittaa torstaina (19.8.) Lahden Motonet GP:n 800 metrillä.

Lahden kilpailu on Rinteelle lähtölaukaus syyskesän kisaturneelle, joka kattaa Tampereen Kalevan kisat ja Tukholman Ruotsi-ottelun. Tampereella Rinne jahtaa viidettä perättäistä 1500 metrin mestaruutta ja uransa toista 800 metrin mestaruutta

– Lähden Kalevan kisoihin isona suosikkina. Se tuo paineita, mutta olen luottavainen, että pystyn täyttämään odotukset, vaikka noilla matkoilla taso on Suomessa noussut, Rinne arvioi.

Saarijärven Pullistusta edustava Rinne, 26, on kesän mittaan ollut mainiossa kunnossa. 1500 metrin ennätys putosi alkukesästä lukemiin 3.38,56. Syksystä alkavan harjoituskauden tavoitteena on onnistua ensi kesänä Münchenin EM-kisoissa ja nousta Yhdysvalloissa Eugenen MM-kisoissa kilpailevaan joukkueeseen.

– Jotakin tulevaan harjoituskauteen liittyen on jo mietitty. Harjoittelun tehoja kovennetaan ja määrää nostetaan vähän, mutta aika saman tyyppisellä harjoittelun rakenteella mennään. Tuntuu, että on löytynyt sellainen minulle sopiva rytmitys, Rinne kertoo.

Lähde: Urheiluliitto