Vähiin jääneet yöunet eivät Oulun Pyrinnön Samuel Purolan vauhtia pudottaneet. Purola kiiti Tampereen Kalevan kisojen pikamatkojen tuplamestariksi voitettuaan 200 metriä ajalla 20,80, joka jää vain sekunnin sadasosan aiemmin tänä vuonna juostusta ennätyksestä.

– Heräsin joskus kolmen-neljän aikaan, enkä enää pystynyt nukkumaan. Eli aika vähillä yöunilla sain tuon taisteltua, Purola kertaili juoksuaan.

Tampereen 200 metrin kilpailuun Purola lähti selkeänä suosikkina. Hän voitti päivällä alkuerän vaivattomasti ajalla 21,40 ja oli illalla finaalissa ylivoimainen. Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson oli toinen ja Viipurin Urheilijoiden Roope Saarinen kolmas ajoin 21,12 ja 21,27.

– En tietenkään tiennyt missä kunnossa muut ovat. Mutta olin aika varma, että jos oman ennätyksen pintaan juoksen, niin hommat hoituu kotiin, Purola sanoi.

– Hyvä, että pääsin noinkin paljon alle 21 sekunnin, mutta kyllä tuon ajan eteen sai taistella.

Ensi viikon Ruotsi-ottelussa Purolan toiveissa on toistaa viime vuoden kolmen lajin setti: 100 ja 200 metriä ja 4×400 metrin viesti.

Isänsä Mika Purolan valmentamalle Samuel Purolalle Tampereen 100 ja 200 metrin mestaruudet olivat Kalevan kisojen ensimmäiset.

Thureson hurjasteli mestariksi Kalevan kisojen kuudennessa startissaan

Turun Toverien Milja Thureson nousi 200 metrin Suomen mestariksi Kalevan kisojen kuudennessa startissaan ajalla 23,70. Thureson ehti aiemmin juosta kolmannen sijan 400 metriltä ja neljännen sijan 100 metriltä.

– En todellakaan uskonut. Tuli ihan yllätyksensä. Olen treenannut tosi paljon ja nyt se sitten palkittiin, Thureson sanoi.

Naisten 400 metrin mestariksi juossut Veitsiluodon Kisaveikkojen Mette Baas oli toinen ajalla 23,97 ja mestaruutta puolustanut Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Anniina Kortetmaa kolmas ajalla 23,99.

Lähde: SUL:n tiedote