Heidi Salminen raivasi ennätysjuoksulla tiensä Nairobissa jatkuvien alle 20-vuotiaiden MM-kisojen 400 metrin aitojen finaaliin. Salminen juoksi torstaina aamulla käydyissä alkuerissä ennätyksensä 58,12, jolla hän voitti eränsä ja oli alkuerien nopein.

– En osannut yhtään odottaa finaalipaikkaa, Salminen huokaili Kasarani stadionilla.

Salminen, 17, paransi ennätystään roimasti. Edellinen oli kuluvan kuun alussa Nokialla juostu 59,07. Nairobissa juostu ennätys nostaa Tuija Helanderin valmentaman juoksijan 19-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilastossa kuudenneksi.

– Aikaisempiin juoksuihin verrattuna osasin nyt 200 metrin kohdalla ajatella vain, että menen yhden aitavälin kerrallaan, enkä mieti, kuinka pitkästi tästä on vielä maaliin, Salminen sanoi.

– Olen harjoitellut aika paljon juoksun loppua ja nyt se vihdoin onnistui.

Salmisen jälkeen kaksi alkuerien seuraavaksi nopeinta aikaa 58,45 ja 58,46 juoksivat Kanadan Savannah Suthlerland ja Salmisen erässä toiseksi sijoittunut Ranskan Ludivine Aubert.

Aada Aho oli erässään neljäs ja alkuerien 10. nopein ajalla 59,50, joka ei tuonut jatkopaikkaa. Aikavertailusta jatkoon vaadittiin 59,18.

– Juoksu oli olosuhteisiin nähden ihan hyvä. Jaksoin suht ok. Olisi tietysti ollut kiva olla täällä ihan parhaassa kunnossa, mutta ehkä sitten ensi vuonna. Sain hyvää kokemusta, joten sikäli antoisa juoksu, Aho sanoi.

Lähde: SUL:n tiedote