Joonas Rinne sytytti Lahden sateisen Motonet GP:n yleisön. Rinne pinkoi 800 metrin ennätyksensä 1.45,96 ja oli toinen. Edellinen suomalaisjuoksija, joka oli juossut matkan Rinnetta paremmin oli Wilson Kirwa vuonna 2000.

Saarijärven Pullistusta edustava Rinne juoksi taktisesti mainion kilpailun. Hän roikkui avauskierroksen 50,78:aan juosseen britti Ben Greenwoodin imussa ja onnistui toisella kierroksella ottamaan itsestään kaiken irti. Rinteen kierrosajat olivat 51,3 ja 54,7.

– Koetin miettiä, mikä olisi optimaalinen rakenne juoksuun. Ajattelin, että se on jänis, yksi kaveri siihen väliin ja minä. Nyt se meni just silleen, kun Marokon Nabil Oussama oli välissä, Rinne kertoi.

Greenwood veti 600 metriä 1.17,71. Runteen väliaika oli erittäin kova 1.18,0. Sen jälkeen alkoi kiritaisto, jossa britti Thomas Randolph nousi voittoon ennätyksellään 1.44,98 ja Rinne oli toinen.

– Sen verran olin taktiikkaa miettinyt, että kolmannelle 200-metriselle pitää painaa kaasua. Muttei pohjaan vaan vaihdetaan vain pikkuisen isompaa vaihdetta sisään.

Rinne on tällä kaudella juossut vain kolme 800 metrin starttia. Niistä kaksi on päätynyt omaan ennätykseen. Parannus on ollut huima, sillä kauden alussa ennätys oli 1.47,87.

– Valittiinkohan väärä matka, jolla tähdättiin olympialaisiin. Tuntuu, että 800 metrillä on ollut hyvä kulku jokaisessa kilpailussa, Rinne mietiskeli.

Juoksussa iso joukko juoksijoita teki ennätyksensä, mukaan lukien Vantaan Kenttäurheilijat-58:n Ville Lampinen, joka paransi kesän mittaan ennätystään toista kertaa. Uusi ennätys 1.47,45 riitti kuudenteen sijaan.

Lähde: SUL:n tiedote