Espoon Tapioiden Saara Keskitalo ponnisti Turussa 22-vuotiaiden tuplamestariksi. Hän voitti perjantaina 100 metrin aidat ennätyksellään 13,51 ja lauantaina napakassa puuskatuulessa käydyn pituushypyn kimmahdettuaan viimeisellään 617. Keskitalon voittotulos jäi sentin hänen aiemmin tänä kesänä ponnistamastaan ennätyksestä.

– Oli vähän aamuinen olo, mutta siinä kisan aikana vertyi. Se 6-metrinen tuli viimeisellä hypyllä ihan tahdon voimalla. Jyvä tulos siihen nähden, että oli aika kova puristus päällä, Keskitalo sanoi.

Jos pituushypyn voitto irtosi tahdon voimalla, vauhti edellispäivän aitajuoksussa oli pieni yllätys.

– On ollut vähän sellainen tahmainen viikko. Yllätyin, että pystyin juoksemaan finaalissa ennätyksen, Keskitalo sanoi.

– Kiva tietää, että vaikka on kausi pitkälle, on silti enkkakunnossa. Voi olla, että se tahmaisuus oli sitä, että kun on vähän treenailtu.

Toiseksi 22-vuotiaiden pituushypyssä ponkaisi Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Roosa Mähönen. Hän ponkaisi ennätyksensä 593 ja teki sen kahdesti.

Ensimmäinen 593:n syntyi neljännellä kierroksella 2,7 metriä puhaltaneessa ennätyskelvottomassa myötätuulessa ja toinen päätöskierroksella metrin sekunnissa hönkineessä myötäisessä. Aiemman ennätyksensä 587, Mähönen ylitti jo avauskierroksen 589 kantaneelle hypyllä.

Lähde: Urheiluliitto