Krista Tervo on oivassa syysvireessä. Tervo voitti Rovaniemellä lauantaina heitetyn kotimaisen Tour de Hammer -kilpailusarjan päätöskilpailun heitettyään 71,37. Samalla Tervo sinetöi myös toukokuussa alkaneen turneen naisten sarjan voiton.

– Tähän kisaan ei ollut hirveitä odotuksia, mutta kunto on pysynyt hyvänä, hallitseva Suomen mestari Tervo sanoi.

Tervon voittotulos on Suomen kaikkien aikojen yhdeksänneksi paras kilpailutulos. Pidemmälle ovat aiemmissa kilpailuissa heittäneet vain Suomen ennätyksen haltija Silja Kosonen ja Tervo itse.

Tervo heitti kilpailussa toiseksi parhaallaankin 70,32. Neljä hänen heitoistaan kantoi pidemmälle, kuin toiseksi sijoittuneen Kososen pisin heitto 68,12.

– Oli aika paljon teknisiä ongelmia. Tulokset syntyivät sillä, että heitossa oli aika hyvin tehoja, Tervo arvioi.

Tervo on tällä kaudella nostanut selkeästi tasoaan. Rovaniemen kilpailu oli kauden viides, jossa tulos oli yli 71 metrin. Oma ennätys on kauden kuluessa kohentunut tulokseen 72,92.

– Kaikkiaan ihan positiivinen kausi. Olympialaiset olivat kauden ainoa pieni takapakki. Näin jälkeenpäin ajatellen sekin oli hyvä kokemus, Tervo sanoi.

– Heitossa on ollut läpi kauden pieniä teknisiä ongelmia ja niiden korjaaminen on nyt alkavan harjoituskauden tavoite.

Naisten kilpailun kolmas oli Kauhajoen Karhun Suvi Koskinen tuloksella 66,01. Kiekonheittäjä Helena Leveelahti paransi moukarinheiton ennätystään 2,32 metriä tulokseen 57,55.

Miesten kilpailun Rovaniemellä voitti tämän vuoden Kalevan kisojen kakkonen Henri Liipola Someron Esasta ja toinen oli Kalevan kisojen kolmonen Tuomas Seppänen Noormarkun Nopsasta. Kumpikin heittivät parhaan tuloksensa 72,64 ja 72,29 neljännellä kierroksella.

Miesten Suomen mestari Aaron Kangas Kankaanpään seudun Leiskusta oli kolmas heitettyään 68,91.

Lähde: SUL:n tiedote