Wilma Murto kommentoi Tukholmassa viikonlopun Ruotsi-ottelua.

– Vähän pitkä kausi painaa ja viime viikonloppu vei aika paljon mehuja. Mutta katsotaan, mitä saadaan raavittua kasaan, Kalevan kisoissa Suomen ennätyksen 472 ylittänyt seiväshyppääjä Murto totesi.

Murron mukaan Tampereen SE-hyppy oli hyvä, mutta ei täydellinen.

– Kun katsoin videolta viime viikonlopun hyppyjä, näki heti, että siinä on vielä viilattavaa. Tiedän, että jos hyppy osuu vähän paremmin ja kelit ovat kohdallaan, tulos paranee, Murto sanoo.

– Se mikä hypyssä on hyvää, on juoksu ja maastalähtö. Ne toimivat hyvin. Siinä, mitä sen jälkeen tapahtuu, riittää työmaata, mutta se on enemmän ensi vuoden asia.

Murron ykkösvastus Ruotsin joukkueessa on tällä kaudella 460 ylittänyt Michaela Meijer.

– Jos kilpailun kärkitaistosta puhutaan, Elina Lampelaa ei pidä unohtaa. Elina on iskukykyisessä kunnossa, Murto sanoo.

Murto: ”Toivottavasti saadaan hyvä taisteluhenki päälle”

Murto on Sara Kuiviston ohella naisten joukkueen kapteeni. Joukkueelle hän painottaa, että maaottelu on yksilöurheilijalle poikkeuksellinen kilpailu, josta pitäisi uskaltaa nauttia.

– Itselleni Ruotsi-ottelussa on tärkeää, että on kivaa. Se on niin harvinaista, että yleisurheilija voi kilpailla joukkueena. Vaikka olisi kuinka pettynyt omaan suoritukseen, se on joukkueelle arvokas, kun sieltä tuo yhdenkin pisteen, Murto sanoo.

– Naisten Ruotsi-ottelua on ennakoitu tasaiseksi. Toivon, että me pystytään tsemppaamaan ne voittoon tarvittavat pisteet, kun ollaan iskuetäisyydellä ja saadaan hyvä taisteluhenki päälle.

Samanlaista viestiä vie urheilijoille miesten joukkueen kapteenina Elmo Lakan kanssa toimiva Topi Raitanen. Miesten joukkue on tilastojen valossa selkeästi haastaja.

– Kaikilla on ollut pitkä kausi, mutta jokainen koettaa nyt vain tehdä kentällä, sen minkä pystyy. Laitetaan kroppaa liikoon ja yritetään viimeiseen asti, Raitanen kannustaa joukkuetta.

Lähde: SUL:n tiedote