Nyt kannattaa kuunnella! Petter Northug laukoi varoituksen sanoja Aleksandr Bolshunovista

© Kuva: Getty Images

Norjalainen hiihtolegenda Petter Northug toimii nykyään lajin asiantuntijana.

Mies on nyt kertonut Norjan TV2:lle näkemyksiään korkean paikan harjoittelun merkityksestä.

– Jos ei ole harjoitellut korkeassa ilmanalassa, vie se pois optimaalisesta suorituksesta. 20–30 päivän väliin jääminen, voi tarkoittaa, että saat vain 90 prosenttia potentiaalistasi irti. Se saattaa erottaa sinut mitaleista.

Pekingin olympialaisissa kilpaillaan 1 800 metrin korkeudessa. Northugin mielestä Venäjän Aleksandr Bolshunov on paparilla vahvoilla.

– On mielenkiintoista nähdä, kuinka norjalaiset pystyvät kilpailemaan Aleksandr Bolshunovin kanssa korkeassa ilmanalassa. Venäläinen on heidän päävastustajansa. Hän haluaa ehdottomasti olympiakultaa. Tiedämme Bolshunovin olevan vahva vuoristoilmassa, joten on vielä vaikeampaa päästä hänen edelleen olympialaisissa. Se on iso haaste norjalaisille.


Suursuosikki Pietarin SKA:lla täysin järjetön kerroin!

+lisäetu vain Uhmapelaajille!