Se oli sitten siinä – Maria Huntington päätyi rajuun ratkaisuun

© Kuva: Getty Images

Seitsenottelijat Maria Huntington ja Miia Sillman jatkavat uraansa kokeneen turkulaisen moniotteluvalmentaja Mika Vakkurin valmennuksessa. Vakkurin ohella kaksikon harjoittelua tukee nimekäs valmennustiimi.

– Minun valmennusfilosofiani on koko ajan ollut, ettei yksi valmentaja pysty viemään moniottelijaa eteenpäin. Yksittäisiä lajeja, joita pitää kehittää, on niin monta, Vakkuri sanoo.

Yksittäisten lajien erikoisosaamista tiimiin tuovat valmentajat Tero Pitkämäki keihäänheitossa, Mika Lönnblad kuulantyönnössä ja Jouko Kilpi korkeushypyssä. Voimaharjoittelun ja testauksen asiantuntijoina mukana ovat Jenni Puputti ja Marko Haverinen ja lihashuollon eksperttinä hieroja Pentti Niemi.

– Mika on päävalmentaja. Hän vastaa kaikesta ja suunnittelee kaiken. Ajatuksena on, että voimme Miian kanssa keskittyä vain urheilemiseen, Huntington sanoo.

Vakkuri, 58, työskentelee Olympiakomiteassa paraurheilun lajiryhmävastaavana. Hän valmentaa myös Kalevan kisojen hopeamitalisteja kymmenottelija Tarmo Savolaa ja seitsenottelija Amanda Liljendalia.

”Voidaan jatkossakin istua Pirkkahallissa samalla sohvalla”

Huntingtonille valmentajan vaihdos ei ollut helppo päätös. Se päätti 10 vuoden yhteistyön valmentaja Matti Liimataisen kanssa.

– Olen äärimmäisen kiitollinen Matille. Hän on valmentanut minut tälle tasolle ja opettanut hirveästi urheilusta ja asioista sen ulkopuolella, Huntington sanoo.

Huntington kiittelee myös sitä, että hän voi pyytää apua Liimataiselta myös jatkossa.

– Keskusteltiin asiat läpi, ja vaikka aloite tuli minulta, Mattikin piti lopulta päätöstä hyvänä. Voidaan jatkossakin istua Pirkkahallissa samalla sohvalla, ja voin tarvittaessa pyytää Matilta apua, Huntington sanoo.

Liimataisen johdolla Tampereen Pyrintöä edustava Huntington, 24, voitti seitsenottelussa kolme Suomen mestaruutta, kilpaili EM -, MM- ja olympiakisoissa ja otteli ennätyksekseen 6339 pistettä.

Lähde: SUL:n tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.