Ruka Nordicin päätöspäivää värittivät kirpeä pakkaskeli ja tuuliolosuhteet. Suomalaiset esiintyivät sunnuntaina kovasta pakkasesta huolimatta vahvasti.

Yhdistetyn kilpailupäivä alkoi suomalaisittain positiivissa merkeissä, kun Leevi Mutru ylsi viikonlopun parhaaseen suoritukseensa, Ilkka Herolan kompatessa perässä. Herolan kilpailuhyppy kantoi 130,5 metriä, mutta muutama hyppääjä Herolan jälkeen kilpailukierros päätettiin keskeyttää tuuliolosuhteiden vuoksi. Herola oli kilpailun keskeytyessä neljäntenä.

Hiihto-osuudelle suunnattiin varakilpailun tuloksien perusteella. Herola starttasi ladulle parhaana suomalaisena sijalta 19. Suomalaisurheilijan hiihto oli totutun vahvaa ja kilpailun nopein hiihtoaika nosti Herolan kymmenenneksi. Herola harmitteli kilpailupäivän päätteeksi keskeytettyä mäkiosuutta, mutta oli tyytyväinen nousujohteiseen suorittamiseensa maailmancupin avausviikonloppuna.

– Oli siihen asti tosi mukava päivä kunnes peli pistettiin poikki ja todettiin, että ei päästetä Herolan poikaa helpolla. Ihan kiva, että sai sen yhden hyvän hypyn, se lisää itseluottamusta jatkoon. Hiihto oli oikein hyvä, siitä ei jäänyt hampaan koloon. Nousujohteinen viikonloppu kuitenkin, pohdiskeli Herola.

Suomalaisista pisteiden tuntumassa oli myös Otto Niittykoski. Niittykoski taisteli tiukasti maailmancupin pisteistä, mutta ylitti maaliviivan lopulta sijalle 32. Rasmus Ähtävä oli päätöskilpailun 39:s ja Waltteri Karhumaa sijalla 40.

Mäkihyppy

Suomalaisittain vaikea viikonloppu mäessä jatkui myös tänään. Karsinnassa nähtiin Antti Aalto, Niko Kytösaho, Jarkko Määttä sekä Eetu Nousiainen. Varsinaiseen kilpailuun tiensä selvitti Aalto sekä Kytösaho. Myöskin Eetu Nousiainen oli lähellä kilpailupaikkaa, jääden viimeisestä jatkopaikasta vain 0,8 pistettä.

Itse kilpailussa suomalaisten parhaat palat oli jo syöty ja paikka toiselle kierrokselle ei avautunut tänäänkään. Kovatasoisella ensimmäisellä kierroksella 127,5 metriä hypännyt Kytösaho oli kilpailun 35:s. Antti Aalto hyppäsi 110 metriä joka oikeutti sijaan 47.

Lähde: Hiihtoliito