Johannes Vetter on vierailemassa Suomessa. Kuortaneen Keihässeminaarissa saksalaishuipun ajatukset olivat täysin harjoittelussa. Oman tunteen merkitystä Vetter korosti yhtä lailla heittodemonstraation jokaisessa harjoitteessa, kuin luennoidessaan harjoittelustaan.

– Heittoharjoituksessa kysyn itseltäni jokaisen heiton jälkeen: ”Millainen heitto oli ja mikä oli tunne?” Teen näin itse analyysin, jonka kerron Borisille. Hän katsoo sitten heiton videolta ja käymme sen läpi yhdessä, Vetter sanoo.

Nyt, kun Vetter ei koronavuosien takia ole voinut käydä Leipzigin yliopiston biomekaanisissa analyyseissa, Henryn kattava videovarasto on ollut kullanarvoinen tekniikkaongelmissa.

– Hänellä on kamerassaan kaikki videot viime vuosilta. Voimme katsoa sieltä, millainen heitto oli kolme viikkoa sitten tai vuosi sitten, Vetter sanoo.

Oman kropan kuuntelu on Vetterille tärkeää monella tapaa.

– Sitä mukaa, kun ikää tulee lisää, käy koko ajan tärkeämmäksi miettiä, mitä minun todella täytyy tehdä, että voin heittää pitkälle ja pysyä terveenä. Sitäkin pitää, mitä ei tarvitse tehdä.

Lähde: Urheiluliitto