Johannes Vetter on vierailemassa Suomessa. Kuortaneen Keihässeminaarissa saksalaishuipun ajatukset olivat täysin harjoittelussa.

Vetterin, 28, puheissa kuuluu kokeneen urheilijan ääni. Se näkyy myös Vetterin tavassa harjoitella, jota hän on hionut seitsemän viime vuotta ex-huippuheittäjä Boris Henryn valmennuksessa.

Henryä aikanaan valmentanut Klaus Bartonietz, joka nykyisin toimii intialaisen olympiavoittaja Neeraj Chopran valmentajana, kiteytti Vetterin harjoittelun näin.

– Minusta Vetterin harjoittelun salaisuus on siinä, että hän kykenee harjoittelussa tukemaan täydellisesti sitä, miten hän kilpailussa heittää, Bartonietz totesi.

Harjoittelun taustavoimana Vetterillä on tiimi, johon valmentajan ohella kuuluvat fysioterapeutti, lääkäri, ravintovalmentaja, urheilupsykologi ja muita asiantuntijoita. He kaikki ovat saatavilla, kun Vetter niitä tarvitsee.

– Lasken tiimiin myös perheen ja ystävät. He tuovat balanssia kovan harjoittelun vastapainoksi ja pitävät korvien välin kunnossa, jos vaikka kisoissa ei mene hyvin, Vetter muistutti.

Tiimi sinällään ei Vetterin mukaan riitä, sen täytyy toimia.

– Tiimin sisäisen kommunikaation pitää toimii. Boris kysyy minulta päivittäin, miltä kroppa tuntuu, mutta puhumme myös yksityisasioita. Ne vaikuttavat harjoitteluun. Minä kysyn yhtä lailla Borisilta hänen asioistaan. Hänenkin täytyy olla tässä sataprosenttisesti mukana.

Lähde: Urheiluliitto