Suomalaisyllättäjä riemuitsi jymypaukustaan Rukalla – ”Ihan yli odotusten”

© Kuva: Getty Images

Maastohiihdon maailmanucupkausi käynnistyi perinteisen sprinttihiihdoilla Rukalla. Erinomaisesti sujuneen karsinnan jälkeen erissä hiihti 13 suomalaisurheilijaa, kuusi naista ja seitsemän miestä.

Erävaihe starttasi upeasti, kun alkueristä välieriin jatkoi neljä urheilijaa ja finaalissa hiihti kaksi naista sekä yksi mies. Kokonaisuudessaan tuloksellisesti sprintissä hiihdettiin lähes 10 omaa parasta maailmancupsijoitusta.

Johanna Matintalo nousi päivän ykkösnimeksi ollen naisten finaalin neljäs. Katri Lylynperä täydensi upeasti viidennellä sijalla.

– Tänään oli yllättävä päivä. Välierä oli tavoitteena, ja finaalipaikka oli ihan yli odotusten tänään. Ja siitäkin olin yllättynyt, että finaalissa pystyin haastamaan, enkä ollut statisti, sanoi iloinen Matintalo.

Finalistien takana Jasmi Joensuu oli yhdeksäs voittaen oman alkueränsä, Krista Pärmäkoski 13:s, Anne Kyllönen 23:s ja Maaret Pajunoja 30:s.

Miehissä Joni Mäki ylsi kuudenneksi. Mäki voitti sekä alkueränsä että välieränsä.

– Aika huojentunut fiilis, kun monta monta vuotta on finaalipaikkaa metsästetty, ja nyt se tuli kotiyleisön edessä Rukalla. Mikä sen maukkaampaa. Kyllä terävä jalka oli päivän salaisuus, iloitsi Mäki.

Mäen takana Lauri Mannila oli maailmancupdebyytissään 15:s, Lauri Vuorinen 16:s, Verneri Suhonen 20:s, Ristomatti Hakola 21:s, debytantti Niilo Moilanen 22:s ja Juuso Haarala 23:s.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.