Oulun Pyrintö vahvistuu tuntuvasti yleisurheilun syksyn seurasiirtomarkkinoilla, kun seuraan siirtyvät Kristian Pulli Viipurin Urheilijoista, Oliver Helander If Raseborgista, Janne Läspä Kaustisen Pohjan-Veikoista ja Anni-Linnea Alanen Vaasan Vasamasta.

Pulli harjoittelee nyt Kapkaupungissa, missä hän vie läpi syksyn kaksi ensimmäistä perusharjoitusjaksoa.

– Olen jo ottanut vähän tiukempaakin peruskuntokauden treeniä ja mies on ehjä ja terve. Eli hyvältä vaikuttaa, Pulli sanoo.

Pullin mukaan omikron-koronamuunnoksen leviäminen eteläisessä Afrikassa ei ole aiheuttanut ongelmia. Varotoimissaan hän on kuitenkin ollut tavanomaistakin tarkempi. Suomeen paluu ei ole myöskään aivan yksinkertaista, koska lentoja ei kovin paljon ole.

– Täällä ei juurikaan tule kontakteja muiden kanssa. Liikun vain kentän ja kämpän väliä. Seuraan paikallisia ohjeita ja olen ollut omissa toimissa vielä pikkuisen tarkempi, Pulli kertoo.

Vuosi sitten Pulli haki teräkuntoa jo talven hallikaudelle ja oli Toruńin EM-areenalla kolmas Suomen halliennätyksellä 824. Tokion olympiakisoissa hän oli yhdeksäs, vaikka kevään harjoitusjaksolla oli murheita.

– Viime keväänä huomattiin, että hallikauden jälkeen oli vaikeuksia kunnon nostamisessa. Nyt yritetään fiksata niitä virheitä, mitä viime vuonna tehtiin, Pulli sanoo.

– Peruskuntokauden treenien toistomääriä on kasvatettu, ettei herkistyisi liian aikaiseen ja koko peruskuntokausi on otettu vähän rauhallisemmin.

Talven kilpailujen suhteen Pulli ei vielä ole tehnyt päätöksiä.

– Katsotaan, miten kunto kehittyy. Tällä hetkellä ei ole tarkoitus olla hallissa huippuvireessä, kuten viime vuonna. Kesällä on kahdet arvokisat ja sabluunana on, että kunto kestäisi ne molemmat.

Lähde: Urheiluliitto