Otepään viikonlopun toinen osakilpailu nostatti toiveita yhdistetyn joukkueen osalta. Mäkipuolella tapahtunut tasonnosto sunnuntain koekierroksella sekä hyppykierroksella loivat uskoa parempiin tuloksiin. Hiihtovauhti helpohkolla radalla ei kuitenkaan riittänyt koviin nousuihin tuloslistalla.

Ilkka Herola oli joukkueesta ainoa, joka epäonnistui mäkiosuudella. 88 metriä hypänny Herola ei saanut hiihto-osuudella kirittyä kärkeä kiinni ja oli 22:s.

”Tänään mäessä tuli sen verran höyryttyä, ettei hiihto-osuudella ollut mitään tehtävissä. Tästä päivästä ei jäänyt kyllä mitään käteen”, tiivisti tulokseen luonnollisesti pettynyt Ilkka Herola.

Herolan takana Eero Hirvonen oli 31:s, Arttu Mäkiaho 33:s ja Otto Niittykoski 34:s. Hirvosen hyppy kantoi 93, Mäkiahon 91 ja Niittykosken 90,5 metriä.

Mäkiahon ilme kääntyi jo vahvasti positiivisen puolelle, vaikka maailmacupin pisteitä ei tullutkaan.

”Eilen otettiin kisassa kaikki huonot asiat, mutta tänään tuli onnistuminen mäessä. Hiihtoladulla ei tullut eroja. Tämä päivä oli ehdottomasti paluu kartalle ja sai aloittaa oikein päin tuon hiihto-osuuden. Ei liian kovaa vaan omaan tahtiin”, mietti Mäkiaho.

Naisissa Annamaija Oinas paransi yhdellä sijalla lauantaisesta. Oinas liiteli mäkiosuudella 83 metriä ja oli mäkiosuuden jälkeen 11:ntenä. Hiihtoladulla ei kulku ollut yhtä hyvää ja Oinas harmitteli tilannetta. Hän oli 16:s lopputuloksissa.

”Vähän on ristiriitaiset tunnelmat, kun mäessä tuli tosi hyvä onnistuminen, mutta hiihdossa ei oikein kulkenut tänään. Mäessä oli rento ja luottavainen fiilis, sitä kautta tuli hyviä hyppyjä”, kertoi iloinen Oinas.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote