Helmikuun 4. päivä olympiatuli leimahtaa Kiinassa, kun odotetut talviolympialaiset käynnistyvät Pekingissä. Jääkiekon osalta otetaan kuitenkin varaslähtö, ja naisleijonien avausottelu Yhdysvaltoja vastaan pelataan jo päivää aiemmin.

Vapaasti katsottava kanava TV5 on ainoa suomalainen tv-kanava, josta voi seurata Pekingin talviolympialaisten miesten ja naisten jääkiekkoturnauksia. Kanava televisioi suorina lähetyksinä kaikki Suomen ottelut sekä pelit aina välieristä finaaleihin saakka, vaikka Suomi ei mitaleista pelaisikaan. Suorat olympialähetykset käynnistyvät aamulla kello 5.30 ja 8 välillä ja jatkuvat päivästä riippuen kello 17 tai kello 18 saakka. Pääpaino sisällössä on sekä suorana että koosteina nähtävässä yksinoikeuslajissa jääkiekossa. Lisäksi TV5:n tarjontaan kuuluu suoria lähetyksiä myös lumilautailusta, curlingista ja pikaluistelusta sekä kohokohtia hiihtolajeista.

Yhtiöllä on yksinoikeus olympialaisten esittämiseen myös illan parhaaseen katseluaikaan kello 19–21, jolloin TV5:llä esitetään kiinnostavimpien lajien koosteita. Lisäksi joka ilta kello 20-21 välillä summataan päivän tapahtumat jääkiekkopainotteisesti Kisapäivä -studiolähetyksessä. Kaikki TV5:lla nähtävien olympialähetysten ohjelmatiedot ovat nyt haettavissa Venetsia-palvelussa.

Kaikki olympiatapahtumat suorana discovery+-palvelusta

Suoratoistopalvelu discovery+ on ainoa taho Suomessa, joka näyttää jokaisesta lajista kaikki olympiatapahtumat alusta loppuun suorina lähetyksinä tai tallenteina. Keskeisimmät tapahtumat ovat suomeksi selostettuja. Palvelussa on tarjolla lisäksi eksklusiivisia studiotuotantoja ja tuoreita olympia-aiheisia dokumentteja ja sarjoja. Kaikki olympiasisältö on tilattavissa discovery+ sport -paketista. Olympialähetykset nähdään kisojen aikana sekä TV5:lla että discovery+-palvelussa HD-tasoisina.

Olympiakokonaisuus täydentyy myös Eurosport 1 ja 2 sekä Eurosport Playerin monipuolisilla tarjonnoilla, joista keskeisimmät lähetykset ovat suomeksi selostettuja.

Olympialaisten esitysoikeudet omistava Discovery on tehnyt Ylen kanssa alilisensiointisopimuksen, jonka mukaan olympialaisia näkyy myös Ylen kanavilla, lukuun ottamatta kello 19–21 välistä lähetysaikaa sekä miesten ja naisten jääkiekkoturnauksia, jotka ovat yksinoikeudella vain Discoveryn kanavilla.

Discoveryn selostus- ja asiantuntijatiimi Pekingin talviolympialaisissa 2022

Discovery on tehnyt päätöksen siirtää kaikkien markkinoidensa olympiaselostukset tehtäväksi Euroopasta, myös siis Suomen osalta. Pekingiin lähetetään kuitenkin toimittajia ja teknistä henkilökuntaa, jotta urheilijoiden tunnelmat saadaan välitetyksi kotikatsomoihin. Kiinan koronatulkinnat ja karanteeniolosuhteet johtivat tähän päätökseen, joka on tehty tekijöidemme hyvinvointia ja lähetystemme laadukasta läpiviemistä ajatellen.

Lähde: Tiedote