Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelältä todella merkittävä kehitysaskel – jälki ollut hurjaa

© Kuva: Getty Images

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä teki viime kesänä ennätyksensä 14,41 ja rikkoi olympiarajan 14,32. Olympialaisissa nainen pääsi toista kertaa peräkkäin finaaliin.

– Siinä hypyssä onnistuin tekemään kinkan oikein, mutta kaksi jälkimmäistä loikkaa menivät silti huonosti. Jos hyppy lähtee noin ja asento säilyy loppuun asti, silloin ollaan näillä minun raajoillani aika pitkällä, mutta paljon on vielä sellaista, mitä voisi parantaa hypyssä ja ominaisuuksissa, Mäkelä miettii.

Mäkelä kertoo ottaneensa merkittävän kehitysloikan harjoituskaudella.

– Olen hypännyt aika pitkälle ilman, että olen oikeastaan osannut hirveästi loikkia. Nyt olen löytänyt vuoroloikan. Sillä tarkoitan, että teen sitä nyt oikeilla lihaksilla ja oikealla tekniikalla. Aiemmin se on ollut sellaista alle polkaisua, Mäkelä sanoo.

– Muutos näkyy perustekemisen korkeana tasona. Kun tehdään vuoroloikassa vaikka viisiloikkaa, olen koko ajan ennätyksen tuntumassa, vaikka teen ihan peruskuntojuttuja.

– Olen saanut mittaa omaan hyppyyni vähän niin kuin kaatumalla eteenpäin ja näillä minun pitkillä vipuvarsillani. Nyt tuntuu, että osaan viedä hyppyä teknisesti paremmin ja saan välillä sellaisen tunteen, että nyt se lähti. Näitä tuntemuksia on vielä harvoin, mutta ennen niitä ei tullut ollenkaan, Mäkelä kuvaa teknisiä kehitysaskelia.

Lähde: SUL:n tiedote


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.