Reetta Hurske juoksi sekunnin sadasosan päähän halliennätyksestään ajalla 7,98 ja eteni myöhemmin tänään perjantaina juostavaan loppukilpailuun Saksassa Karlsruhen kansainvälisen hallikilpailun 60 metrin aidoissa. Hurske oli toinen erässä, jonka voitti Jamaikan Danelle Williamsin ajalla 7,89 voittamassa erässä toinen

Nooralotta Nezirin vauhti ei kantanut loppukilpailuun. Neziri oli ranskalaisen Cyréna Samba-Mayelan voittamassa erässä kuudes ajalla 8,20, joka ei riittänyt finaaliin. Sinne vaadittiin aikavertailusta 8,12.

– Peli oli ohi oikeastaan heti, kun pyssy pamahti. Jotenkin vaan herpaannuin lähdössä. Jäin siinä varmaan sekunnin kymmenyksen. 60 metrin aidat on sellainen laji, jossa ei tuollaisia eroja oteta kiinni, Neziri sanoi.

Nezirille kilpailu oli ensimmäinen pitkän tauon jälkeen. Hän juoksi samaisessa kilpailussa vuosi sitten 7,92, mutta sitten kiusaksi tuli keväällä selän rasitusvamma ja olympiakesän kilpailut jäivät yhteen, kun heinäkuinen takareiden lihasrevähtymä päätti kauden torsoksi heinäkuussa.

– Jostain se on aloitettava kipuaminen takaisin ylös. Harjoitukset ovat menneet vaihtelevasti, mutta 8,10:n alitusta odotin, että saisin kaksi juoksua. Se olisi tyydyttänyt, Neziri sanoi.

Neziri on harjoitellut syksystä lähtien itävaltalaisen Philipp Unfriedin valmennusryhmässä, joka pitää keskuspaikkanaan Sankt Pöltenin urheilukeskusta Wienin lähellä.

– Harjoittelu on yleisesti muuttunut ja siihen on vielä totuttelemista, mutta uskon, että hyvällä lähdöllä pystyn juoksemaan 8 sekuntiin, Neziri arvioi kuntoaan.

Hallikauden tavoitteena Nezirilla on löytää kilpailutuntuma pitkän kilpailutauon jälkeen.

– Juoksen vielä kolme kilpailua. Se on sellainen pieni rykäisy, että saisin itsensä käytännössä vuoden kilpailutauon jälkeen taas kisakuntoon.

Lähde: SUL:n tiedote