Suomen mestaruushiihdot jatkuivat Imatralla perinteisen 10 ja 15 kilometrin normaalimatkoilla.

Ristomatti Hakola oli ennakoidun vahva miesten perinteisen 15 kilometrillä. Tasaista vauhtia hiihtänyt Hakola piti johtopaikkaa lähes koko kilpailun ajan.

”Lähdöstä maaliin koitettiin niin paljon mennä, kun vain riitti. Onhan se kilvanhiihto, en tiedän onko se mukavaa, mutta näin kun pääsee maaliin, niin silloin se on mukavaa”, naurahti Hakola, joka oli mielissään myös Jämin Jänteen kolmoisvoitosta.

SM-hopealle hiihtänyt Markus Vuorela oli tyytyväinen paluukisaansa. Lokakuussa Val Senalesin korkeanpaikan leirillä jalkansa murtantut Vuorela on toipunut hyvään kisakuntoon.

”Hyvältä tuntui ensimmäinen kovempi startti, että saa itselle varmistusta siitä missä mennään. Hyvin meni myös kuntoutusjakso, fyysinen kunto pysyi hyvänä, ehkä enemmän hiihtämisen kanssa on ollut hakemista”, sanoi Vuorela, joka iloitsi myös kivuttomasta hiihtämisestä loukkaantumisen jälkeen.

Jämin Jänteen kolmoisvoiton sinetöi pronssille hiihtänyt Lauri Lepistö, joka taisteli sijoista Vuorelan, neljänneksi hiihtäneen Alexander Ståhlbergin ja Miro Karppasen kanssa.

Imatran SM-hiihtojen viimeinen kilpailupäivä sunnuntaina tarjoaa sähäkkää sprinttihiihtoa. Karsinta alkaa klo 9:00 ja erävaihe 10:45.

Lähde: Hiihtoliitto