Imatran SM-hiihdot päätettiin tiukkaan sprinttipäivään. Mestareiksi hiihtivät koko päivän vahvoja näyttöjä antaneet Vuokatti Ski Team Kainuun Katri Lylynperä ja Pohti Ski Teamin Joni Mäki.

Katri Lylynperä piti kovaa vauhtia jo karsinnassa. Lähimmäksi pääsi puolentoista sekunnin marginaalilla Vuokatin Jasmin Kähärä, kun muihin aikaero repesi yli kuuteen sekuntiin.

Erävaiheessa Lylynperä hiihti energiaa säästellen ja odotti kovaa finaalia erityisesti Kähärää vastaan. Kähärä kuitenkin kaatui finaalissa ja jäi viidenneksi.

”Karsinta oli hyvää menoa ja koko päivä sitten finaaliin asti vähän energiaa säästellen ja finaalissa olisin toivonut, että oltais Jaskan (Jasmin Kähärä) kanssa siinä lopussa päästy vetää kova kilpailu, mutta se jäi vähän harmittamaan”, harmitteli Lylynperä seurakaveri Kähärän kaatumista finaalihiihdossa.

Tuleville viikoille Lylynperä kaipaa tasaisuutta omaan hiihtämiseen. Ajatuksissa ovat myös olympiavalinnat.

”Ehkä pitäisi saada semmoinen perustekeminen tasaisemmaksi, vähän liikaa on ollut vaihtelua päivissä. Tänään toki oli hyvä päivä, mutta että se olisi entistä varmempaa, että on hyvä päivä”, pohti Lylynperä.

Hopealle hiihti Jämin Jänteen Josefiina Böök, vaikka omien sanojensa mukaan päivä olikin hieman takkuinen.

”Tämä oli kyllä vaikea sprinttipäivä. Karsinta oli ihan surkea ja alkuerässä mietin, päästäänkö tästä jatkoon, välierässä oli ihan sikana happoa. Finaalissa pistin kaikki peliin ja mietin, että otetaan nyt se mitali”, sanoi Böök, joka viettää tänään 23-vuotissyntymäpäiväänsä.

Pronssia nappasi Ikaalisten Urheilijoiden Maaret Pajunoja ennen Anni Lindroosia, Kähärää ja finaalissa myös kaatunutta Emmi Lämsää.

Lähde: Hiihtoliitto