Suomalaisjuoksija avasi hallikautensa – pöytään heti huippuaika!

© Kuva: Getty Images

Oulun Pyrinnön Samuel Purola avasi talven pikajuoksumittelöt väkevästi. Purola voitti 200 metriä Helsingin Liikuntamyllyssä sunnuntaina ajalla 21,12, joka jää vain sekunnin sadasosan hänen ennätyksestään.

Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson oli toinen ajalla 21,37, joka jää kolme sadasosaa hänen ennätyksestään.

– Juoksu tuntui hyvältä. Oli hyvä vire ja suhteellisen voimakas askel. En vaan oikein saanut pidettyä pakettia kasassa noissa kaarteissa. Täällä kun ei ole tullut juostua pitkään aikaan, nuo kaarteet olivat itselleni vähän haastavat, Purola totesi.

Purolalta syksyn harjoituskausi on sujunut suunnitelmien mukaan. Talven hallikisoissa painopiste on 200 metrillä.

– Treenit ovat menneet hyvin. Olen ollut jopa vähän vauhdikkaammassa kunnossa kuin viime vuonna tähän aikaan. Hallikausi tosin on tarkoitus vetää treenien lomassa, ja jos talvella 60 metriä juoksen, niin ehkä SM-halleissa, Purola totesi.

Samuelsson: Ennätysjahtiin viikon päästä

Pientä totuttelun makua 200 metrin kilpailussa oli myös Samuelssonilla. Hän kilpaili 200 metriä edellisen kerran 200 metrin halliradalla viisi vuotta sitten. Oma ennätys 21,34 on vuodelta 2016.

– 150 metriä tuli tosi hyvin. En tiedä, olinko jopa Samuelin edellä 150 metrin kohdalla, mutta viimeinen 50 metriä painoi ekstrapaljon, Samuelsson kertaili.

– Harmittaa, ettei tullut ennätystä, mutta ihan ok kauden avaus. Juoksen 200 metriä uudestaan viikon päästä. Uskon, että ennätys tulee silloin.

Lähde: SUL:n tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.