Ikaalisten Urheilijoiden sprintteri Samuli Samuelsson avasi talven 60 metrin kilpailut ennätyksellään. Samuelsson voitti Helsingin Liikuntamyllyssä lauantaina matkan ajalla 6,65.

Samuelsson oli samalla ajalla jo alkuerien nopein ja vei finaalin selvästi ennen Vantaan Salamien Riku Illukkaa, joka oli toinen ajalla 6,75.

– Ensimmäinen tuntui hyvältä juoksulta. En tosin odottanut tuollaista aikaa, kun tulin maaliin. Finaalissa lähtökiihdytys meni vähän pieleen. En saanut vetoa heti ensimmäisistä askelista. Lähti polvi nousemaan liikaa, Samuelsson sanoi.

Ennätysaika nostaa Samuelssonin Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa neljänneksi ja jää vain kaksi sadasosaa maaliskuisten Belgradin MM-kilpailujen tulosrajasta.

– Tuntuu, että on ihan mahdollista, että MM-raja voisi sieltä tulla, mutta 60 metriä on niin pienestä kiinni. Se on kilpailumatkana niin lähtöpainotteinen, Samuelsson arveli.

Samuelssonin aiempi ennätys oli viime talvena juostu 6,66.

Illukka: ”Aika tippuu tuosta”

Toiseksi juossut Illukka jäi ennätyksestään kolme sekunnin sadasosaa.

– Alun tulin tosi hyvin, olin Samuelin aika tasoissa, mutta lopussa ei tullut niin. Vielä ei vaan ole valmiuksia juosta täysillä. Aika tippuu tuosta kisojen mukana, Illukka sanoi.

Lahden Ahkeran 18-vuotias Daniel Keane juoksi alkuerissä ja finaalissa 6,87, jolla viikon vanha ennätys koheni kolme sekunnin sadasosaa.

Viipurin Urheilijoiden Kalle Hirvi voitti 17-vuotiaiden poikien finaalin ennätyksellään 6,95.

 

Kylmänen: ”Olisi ollut hyvä päästä sinne 7,40:n alle”

Raision Kuulan Johanna Kylmänen voitti naisten 60 metriä ennätyksellään ja talven kotimaisella kärkiajalla 7,42. Ennätys koheni sadasosalla.

– Tulin hakemaan hyvää aikaa, mutta rata tuntui varsinkin tuossa alussa niin pehmeältä. Olisi ollut hyvä päästä sinne 7,40:n alle, mutta seuraavissa kisoissa sitten, Kylmänen kertoi.

Kylmänen oli nopein jo alkuerissä ajalla 7,48 ja kukisti finaalissa toiseksi juosseen Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Anniina Kortetmaan neljällä sekunnin sadasosalla. Kortetmaa juoksi alkuerässään 7,53.

– Alkuerässä tuli aika paha nokitus tuossa lähdössä, mutta finaalijuoksu oli vähän parempi. Rata on jotenkin niin pehmeä, että kiihdytys romahtaa siinä alas, Kortetmaa sanoi.

Lappeenrannan Urheilumiesten Merituuli Jääskeläinen oli finaalin kolmas ajalla 7,56, mutta kiihdytti alkuerässä ennätyksensä 7,49 ja oli illan toiseksi nopein nainen.

Pulkkinen ja Thureson ennätysvauhdissa 400 metrillä

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Aino Pulkkinen ja Turun Toverien Milja Thureson jakoivat naisten 400 metrillä voiton mainiolla ajalla 54,18. Aika on molempien ennätys ja nostaa heidät Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa jaetulle viidennelle sijalle.

Pulkkisen aiempi halliennätys oli 54,98 ja juostu neljä vuotta sitten. Thuresonin aiempi ennätys oli toissavuotinen 54,70.

– Oli jo aikakin uudistaa ennätyslukemia. Odotin, että juoksen ennätyksen. Mutta en sitä, että juoksen ensimmäisessä 400 metrin kilpailussa noin kovaa, Pulkkinen sanoi.

– Oma tavoite hallikaudelle oli 54,50 ja sehän meni nyt jo.

Pulkkisen treenit ovat menneet hyvin pienestä sairastelusta huolimatta.

– Tässä on tullut vähän herkisteltyä, kun makasin koronan takia seitsemän päivää Teneriffan leirillä hotellihuoneessa. Se oli se karanteeniaika. Oireita minulla ei kamalasti ollut. Se tietysti herkisti, mutta olen sen jälkeen saanut tehtyä hyvin treenejä ja syksyn harjoitteluhan oli se tärkein asia.

Kova aika yllätti myös Thuresonin.

– Yllätyin ajasta, mutta oli helppo vetää Ainon perässä. Kerrankin pystyin juoksemaan rennosti. Varaa on vielä parantaa. Nelosella aika paranee, kun. saa kisoja lisää,Thureson sanoi.

Korkealaakso ja Kekki voittivat 3000 metriä halliennätyksillään

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Moona Korkealaakso voitti naisten 3000 metriä ennätyksellään ja kauden kärkiajalla 9.29,24. Tulos on myös parempi, kuin Korkealaakson ulkorataennätys 9.35,95.

Korkealaaksolle juoksu oli välipala harjoitusten väissä.

– Tarkoitus oli mennä ihan fiiliksen mukaan. Minulla ei ollut tarkoitusta juosta hallissa, joten siksi tähän juoksuunkaan ei mitenkään valmistauduttu. Ehkä juoksen hallissa vielä yhden kilpailun, Korkealaakso sanoi.

Miesten 3000 metriä taitettiin vuorovedolla valojänistä seuraten noin 8.15:n vauhtia. Loppukirin voitti Lahden Ahkeran Ossi Kekki halliennätyksellään ja kauden kärkiajalla 8.12,62. Helsingin Kisa-Veikkojen Eero Saleva hävisi hänelle 4,30 sekuntia.

– Helpolta tuntui matkavauhti, mutta loppu saisi tulla vielä paremmin. Treenit ovat menneet hyvin. Kiva että pystyi kilpailussa vähän ahistamaan itseään, Kekki kertoi.