Lauri Vuorinen oli 14:s ja uran ensimmäiset maailmancupin pisteet saavuttanut Ville Ahonen 16:s Oberstdorfin uudenvuodenpäivän sprintissä Tour de Skillä.

Syntymäpäiväänsä tänään viettävä Vuorinen pettyi tulokseensa. Tavoiteltu välieräpaikka jäi niukasti haaveeksi. Vaikka eilinen yhteislähtö painoi jalassa aika-ajossa, erävaiheessa Vuorinen sain jo hyvin itsestään irti. Loppusijoitus oli 14:s.

”Kisa oli ihan ok, toinen päämatkoista tällä tourilla, siksi en ole lopputulokseen tyytyväinen. Tavoitteena oli olla välierissä ja taistella siellä. Päivän vire kropassa oli ihan ok, vaikka toki eilinen kisa painoi jalassa erityisesti aika-ajossa. Tänään ei kiri vaan riittänyt kahden parhaan joukkoon”, harmitteli Vuorinen.

Vuorinen jättää Tour de Skin kesken ennakkosuunnitelman mukaan.

Tourin ensikertalainen Ville Ahonen saalisti ensimmäiset maailmancupin pisteensä ollen 16:s. Ennakkoon tämä matka oli miehelle myös päämatka ja mahdollisuus pistepotin saavuttamiseen.

”Tänään oli hyvä karsinta ja tämä oli se kisa itselle, millä oli tarkoitus tehdä tulosta ja se onnistui. Vaikean alun jälkeen, kääntyi kuitenkin plussalle”, mietti Ahonen.

Iivo Niskanen oli kilpailun 20:s ja jatkaa Tour de Skitä sijalta 6. Ero kärkeen on noin 2,5 minuuttia. Perttu Hyvärinen (41:s) ja Remi Lindholm (56:s) eivät hiihtäneet erävaiheessa.

Sunnuntaina Tour de Ski siirtyy Italian Val di Fiemmeen, missä käydään viimeiset osakilpailut.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote