Kestävyysjuoksijat ovat pohjustaneet EM- ja MM-kesän kuntoaan 4-5 viikon onnistuneella vuoristoleirillä piskuisen Dullstroomin kyläteillä Etelä-Afrikassa.

Viiden viikon vuoristoleirillä Camilla Richardsson on keskittynyt kasaamaan kilometrejä.

– Lähinnä juoksumääriä olen hakenut. Olen tehnyt pitkiä vauhtikestävyyslenkkejä ja rakentanut juoksupohjaa, kun viime vuonna tuli niin pitkiä juoksutaukoja, Richardsson viittaa viime kesän kilpailuihin valmistaneen harjoituskauden vaikeuksiinsa.

Vuoristoharjoittelu ei kaikille toimi, mutta Richardssonille se on ollut ongelmatonta.

– Minulle korkealla harjoittelu toimii tosi hyvin. Sen kanssa ei ole ollut ongelmaa. Minulla on täällä liki samat vk-vauhdit kuin Suomessa. Täällä on mäkisempää, mikä hidastaa vauhteja melkein enemmän kuin vuoristo-olot, Richardsson arvioi.

Vaikka syksyn puolimaraton ja maraton sujuivat erinomaisesti, Richardssonin suunnitelmissa on kilpailla radalla kesällä.

– Kesällä yritän panostaa 10000 metrille. Yritän rikkoa 10000 ja 5000 metrillä EM-kilpailujen tulosrajat. Todennäköisesti en juokse maratonia Münchenissä, Richardsson miettii.

– Jos en kesällä saisi muita tulosrajoja rikki, pitää harkita maratonin juoksemista EM-kisoissa. Mutta haluan panostaa radalle vielä tänä kesänä. Minusta on mielenkiintoista katsoa, mihin aikaan minulla vauhti riittää 10000 metrillä, kun siihen panostetaan.

Lähde: Urheiluliitto