Uran paras sijoitus! – Suomalaiselta sensaatiomainen kilpailu maailmancupissa: ”Hiihdin sen mitä jaksoin”

© Kuva: Getty Images

Tero Seppälä teki nappisuorituksen ja sijoittui upeasti viidenneksi ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailussa Saksan Ruhpoldingissa torstaina.

Uran parastaan sivunnut Seppälä onnistui ampumaan kilpailussa molemmat ampumapaikat puhtaasti.

– Sehän lähti täällä Ruhpoldingissa vähän paremmin menemään tuo ammunta. Tavoite olikin saada käännettyä siihen hyvään tatsiin, mitä joulukuussakin oli ja siinä onnistuin, Seppälä iloitsi.

– Tavoite oli, että pystyy tekemään valmistelut nopeasti ja aloittamaan ammunnat nopeammin ja ampumaan hyvällä rytmillä. Ja sitä kautta saada omasta tekemisestä kiinni ja niinhän se meni.

– Kaikki taulut vielä kaatuivat tänään, kyllä voi olla tyytyväinen siihen puoleen.

Miesten 10 kilometrin kilpailun voiton vei Ranskan Quentin Fillon Maillet. Seppälä jäi kilpailun kärjestä 42 sekuntia.

– Hiihdin sen mitä jaksoin. Tämä latu ei ole minulle kaikista parhain tai mieluisin. Tuolla tasaisella puoliskolla oli vähän jääntiä, mutta nousuissa onneksi pystyin ihan hyvin hiihtämään, Seppälä avasi.

Loistoasetelmista takaa-ajoon

Sunnuntain takaa-ajoon Seppälän lähtöpaikka on herkullinen, sillä eroa palkintopallille on alle kymmenen sekuntia.

– Lopputulokseen pitää olla kyllä tyytyväinen ja tosi hyvä paikka lähteä takaa-ajoon. Saatiin maailmancup-pisteitä myös hyvin, jotka ovat tärkeitä ajatellen olympialaisten yhteislähtöä sekä koko kauden muitakin yhteislähtöjä.

Ruhpoldingissa kilpaillaan vielä viestit ennen takaa-ajoja. Maailmancupin ohjelma ennen olympialaisia on tiivis.

– Tosi paljon tulee kisoja, kun mitään ei oikein pysty jättämään väliin. Vaikka viestinäyttöjä saatiin viime talvena tehtyä, niin näyttöjä tarvitaan aina lisää.

– Koitetaan jaksaa ja onneksi ennen olympialaisia on puolitoista viikkoa aikaa hengähtää ja hakea paras hiihtovire kuntoon, Seppälä päätti.

Myös Hiidensalo takaa-ajoon

Olli Hiidensalo sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena pikakilpailun 48:nneksi. Hiidensalo ampui makuupaikalta yhden ohilaukauksen, selvitti pystypaikan puhtaasti ja jäi kilpailun kärjestä puolentoista minuutin päähän.

– Ihan ok, tasainen veto. Täällä on helppo ja nopea rata sekä helpot olosuhteet. On tiukkaa sekä ammunnassa että ladulla, kun kaikki ampuu hyvin ja hiihtää suhteellisen lähekkäin.

– Tosi tiukkaa oli ja harmillisesti makuulla tuli oma virhe. Ei ihan keskittyminen pitänyt. Pystyltä ihan hyvä nolla, Hiidensalo kommentoi.

Heikki Laitinen oli kilpailun 73:s ja Jaakko Ranta 88:s.

Maailmancup jatkuu Ruhpoldingissa perjantaina naisten viestillä.

Lähde: Ampumahiihtoliitto


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.