Yhdistetyn joukkuemäen kilpailussa nähtiin Ilkka Herola, Arttu Mäkiaho, Perttu Reponen ja Eero Hirvonen. Suomi sijoittui kokonaiskilpailussa kahdeksanneksi. Olympiavoiton nappasi odotetusti Norjan joukkue. Hopea- ja pronssimitaleista nähtiin huima kiritaisto hiihto-osuudella Saksan ja Japanin välillä. Saksa veti loppusuoralla pidemmän korren ja johdotti joukkueen olympiahopealla. Japani sijoittui näin kolmanneksi.

Mäkiosuuden jälkeen suomalaisten sijoitus karkasi kauas kärjestä. Tästä huolimatta myös onnistumisia nähtiin, kun Eero Hirvonen ja Perttu Reponen hyppäsivät molemmat yli 120 metriä. Hirvosen tulos oli 123,5 metriä, Reposen 123 metriä. Ilkka Herola hyppäsi 118 metriä, Arttu Mäkiaho 116,5 metriä.

Herola avasi kilpailun hiihto-osuuden.

– Mäessä ei ihan onnistunut. Ei päässyt siihen, mihin halusi. Ladulla lähdettiin riskillä. Alku oli liian kova, ettei jaksanut ihan loppuun asti. Ero keulaan kaventui eikä tarvinnut poikien toivottavasti tarvinnut siellä yksin hiihtää, Herola summasi hiihtonsa jälkeen.

Herola lähetti matkaan Arttu Mäkiahon. Mäkiahon mukaan päivä oli vaikea.

– Oli varmaan vähän takki tyhjä. Tein sen pahimman virheen, että olisi pitänyt tuo stadion vielä jaksaa tulla ja oli kyllä elämäni pahin tummuminen tuo viimeinen 500 metriä. Oli yllättävän rankka.

Kolmannen osuuden hiihtänyt Eero Hirvosen mukaan hiihto-osuus sujui paremmin kuin mäkiosuus.

– Aika tasainen koko reissu. Ei mitään hirveitä ilon pirskahduksia, mutta ei mitään suuria pettymyksiäkään kisojen tasoon nähden. Hiihdon osalta olisi ollut fyysisesti pikkuisen parempi fiilis, mutta se ei tuossa hirveästi päässyt näkymään.

Ankkuriosuudella hiihti Perttu Reponen. Erityisen tyytyväinen Reponen oli kilpailun hyppyosuuteen.

– Oli reissun paras hyppy ainakin tuosta isosta mäestä. Oikeaan paikkaan hyvä hyppy. Ladulla oli kyllä tosi vaikea päivä. Hieno paikkahan siinä oli ankkurina olla, mutta ei vaan saanut tänään itsestään parasta näytettyä. Totta kai oli siisti kokemus ja reissu kaiken kaikkiaan. Ihan hyvät fiilikset jäi sen suhteen. Olen valmiimpi taistelemaan kunnon sijoituksista seuraavissa kisoissa.

Lähde: Olympiakomitea