Esbo IF:n seiväshyppääjä Saga Andersson siirsi sunnuntaina historiaan viisivuotiaaksi eläneen ennätyksensä. Andersson voitti Turussa avoimen Varsinais-Suomen hallimestaruuden tuloksella 443, joka sivuaa Wilma Murron talven kotimaista kärkitulosta.

– Treeneissä on mennyt hyvin. Sieltä on löytynyt varmuus, jonka avulla olen päässyt käyttämään isompia seipäitä ja pystynyt nostamaan otekorkeutta. Se on isoin asia ennätyksen taustalla, Andersson sanoi.

Turun voittotulos kohensi Anderssonin ulkoradoilla hyppäämää ennätystä sentillä ja halliratojen ennätystä kolmella sentillä.

Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa Andersson sijoittuu kolmanneksi ja ulkoratojen tuloksetkin mukaan lukien neljänneksi. 22-vuotiaiden kaikkien aikojen hallitilastossa hän on toinen Wilma Murron jälkeen.

Kupittaalla Andersson taivutti 432 ensimmäisellä yrityksellään ja 443 kolmannella. Hän päätti kilpailun kolmeen yritykseen 450:stä. Näistä viimeinen yritys oli paras.

– Aloitin vähän löysemmällä seipäällä, koska tässä hallissa hyppy nousee hyvin korkealle. Vaihdoin isomman seipään 432:een ja 443:een. 450:een en oikein ehtinyt saada tilannetta nollattua, kun ennätys ylittyi pitkästä aikaa, Andersson totesi.

Anderssonin kauden paras tulos ennen Turun kilpailua oli lauantaina Helsingissä hypätty 425.

Valmentaja: ”Saga uskaltaa taas lähteä liikkeelle kovempaa”

Tytärtään valmentavaa Björn Anderssonia ennätyshyppy ei yllättänyt.

– Syksyn ja viime kesän aikanakin oli nähtävissä, että Saga sai varmuuden takaisin. Kun syksyn treenit ovat menneet hyvin, hän on pystynyt hyppäämään isommilla seipäillä ja korkeammilla otteilla, Andersson totesi.

– Saga käyttää 14 askelen vauhtia ja uskaltaa taas lähteä liikkeelle lujempaa, muuten ei tuolla vauhdilla ehdi maksiminopeuteen. Viime vuodet Saga on lähtenyt hitaammin ja hakenut rytmiä.

Lähde: Urheiluliitto