Naisten sprintti Pekingin olympialaisissa oli ruotsalaisten juhlaa. Ykköspaikan nappasi Jonna Sundling ennen maannaistaan Maja Dahlqvistiä. Yhdysvaltojen Jessie Diggins otti pronssia. Suomalaisnaisten matka katkesi karsintoihin. Epäonneakin oli matkassa, kun Jasmi Joensuun kohtaloksi koitui niin ikään sauvarikko jo aikaisessa vaiheessa ja peli oli menetetty.

– Hiihto tuntui tosi hyvältä ja olin erittäin hyvässä paikassa. Suksi liukui loistavasti. Sieltä sisältä tuli ilmeisesti norjalainen ja rikkoi sauvan siinä ihan mäen alussa. En ihan heti saanut sauvaa, enkä tiennyt yhtään, missä tulee tyttöjä ja lähdin sillä sitten hiihtämään sillä katkenneella sauvalla. Sitten tajusin, että eipä tässä enää ole mitään tehtävissä. Sain kyllä sauvan, mutta kun yritin pysyä peesissä tai perässä, en sitten pysynyt, kertoo pettynyt Joensuu.

Katri Lylynperä kuvasi vauhdin olleen karsinnassa kovaa.

– Karsinnan jälkeen oli aika tuskainen olo, mutta palauduin ihan ok. Ihan kohtuullisen tuoreelta tuntui tuohon erään mennessä, mutta vauhti oli vaan raakaa. Pieni nitkahdus tuohon mäen päälle ja siitä sitten aika lailla tekemätön paikka, vaikka ihan ehjän suorituksen pystyikin tekemään. Mutta ei sieltä, kun pikkaisenkin jää, niin tällä radalla pysty nousemaan.

Jasmin Kähärä oli tyytyväinen ennakkoluulottomaan karsintahiihtoonsa.

– Kyllä sanoisin, että se aika-ajo oli varmaan yksi elämäni parhaita hiihtoja. Vähän harmittaa se erähiihto. Kyllä mä toivon, että olisin ollut paremmin kamppailussa jatkopaikasta. Nämä on tärkeitä kokemuksia ja oppeja, mitä tästäkin kisasta nyt saa ja mistä on varmasti hyötyä jatkossa.

Päävalmentaja Teemu Pasanen summasi tyytyväisenä päivän kulkua.

– Joni finaalissa, ja taisteli mitalista aivan loppusuoran loppuun asti. Lähellä oli, mutta 4. sija on hieno näissä karkeloissa. Laurilla ja Jasmilla näytti hyvältä hiihto ja olisi varmasti ollut paukkuja hyviin suorituksiin tänään, mutta sauvarikkoja ja siihen meni jatkomahdollisuudet erissä. Se vähän harmittaa, että ei nähty ihan, mihin olisi ollut mahdollisuudet.

– Positiivinen päivä ehdottomasti ja jatkui siitä, miten kaksi edellistä kisapäivää on mennyt. Jatkui edelleen sama positiivinen kierre, niin tästä on kyllä hyvä jatkaa seuraaviin päiviin.

Lähde: Olympiakomitea