Lotta Kemppinen kiiti Belgradin MM-hallissa 60 metrin välierässään viidenneksi hyvällä ajalla 7,18. Finaalipaikkaan se ei aivan riittänyt. Aikavertailusta sinne vaadittiin 7,14, joten eroksi jäi neljä sekunnin sadasosaa.

– En mielestäni tehnyt virheitä, mutta taso vaan on niin kova. Oma perustaso pitäisi saada sellaiset viisi sadasosaa alas. Sitten pääsisi kiinni finaalipaikkoihin, Kemppinen totesi.

Kemppinen on tällä kaudella juossut parhaimmillaan 7,17 eli sadasosan päähän viime talvena juoksemastaan Suomen ennätyksestä 7,16. Belgradissa hän juoksı alkuerissä 7,19 ja välierissä 7,18.

– Finaalijuoksu oli jo sinnepäin. Se on todella pienestä kiinni, että juoksu tulisi todella hyvin. Pysyin mielestäni tuossa alussa hyvin muiden mukana. Yllätyin etten päässyt nousemaan siellä lopussa. Se on yleensä tullut hyvin, Kemppinen tuumi.

– Ehkä se oli jopa hyvä, että jäi kesää ajatellen vähän hampaankoloon.

”Olisin kyllä mielelläni sen enkan ottanut”

Kemppisen erän voitti hänen vierestään startannut Puolan Ewa Swoboda huippuajalla 7,03, joka oli välierien nopein. Kemppinen oli välierien 15:nneksi nopein.

– Se viimevuotinen 7,16 oli oikeasti nappijuoksu. Tänä talvena olen nakuttanut tasaisesti noita alle 7,20:n aikoja. Yleistaso on nousut tosi paljon, mutta nyt en vaan valitettavasti ole saanut sitä nappijuoksua, Kemppinen summasi hallikautta.

– MM-halleihin pitää olla tyytyväinen, mutta olisin kyllä mielelläni enkan ottanut.

Kemppisen 100 ja 200 metrin ennätykset ovat 11,33 ja 23,56. Molemmat matkat ovat tulevan MM- ja EM-kesän ohjelmassa

– Juoksussa on nyt tosi hyviä palasia. Kun ne saa yhdistymään kokonaisuudeksi, se lupaa hyvää 100 metrille ja varsinkin sen loppuun. Tuntuu, että 60 metrillä matka loppuu kesken, Kemppinen totesi.

Kevään suunnitelmissa Kemppisellä on normiharjoittelun ohella kolmen viikon harjoitusleiri Teneriffalla.

– Kesän kilpailukauden avausta ei ole vielä mietitty, Kemppinen kertoi.

Ewa Swobodan lisäksi 60 metrin välierien voittoon juoksivat Yhdysvaltain Mikiah Brisco ja Jamaikan Briana Williams ajoin 7,03 ja 7,08. Eurooppalaisista finaaliin selviytyi Swobodan ohella vain Sveitsin Mujinga Kambundji.

Lähde: SUL:n tiedote