Venäjä tiedotti hiljattain, että maa estää maanantaista alkaen kuvapalvelu Instagramin käytön maassa. Se on varsin suosittu palvelu maassa, ja monet urheilijat ovatkin ilmoittaneet siirtyvänsä jatkossa esimerkiksi Telegramiin.

Venäläinen hiihtotähti Julia Stupak on ehtinyt ottanut kantaa asiaan ja tilanteeseensa omalla Instagram-tilillään. Hänellä oli viesti tämän hetken tilanteesta. Siinä ei tosin mainittu ”Ukrainaa” tai ”sotaa”.

– Ei sillä ole merkitystä, mitä Instagramin kanssa tapahtuu. Minulla on nyt jotain sanottavaa. Pääajatukseni on, että urheilun pitäisi yhdistää. Urheilun sisällä, kuten muuallakin, pitäisi olla mahtava ilmapiiri. Ja maailman parhaiden hiihtäjien on kilpailtava toisiaan vastaan, kirjoitti Stupak.

Venäläiset ja valkovenäläiset hiihtäjät suljettiin maailmancupin loppukauden kisoista.

Päivitys tästä.