Venäjän hiihtopomo Jelena Välbellä on merkittävä rooli maan hiihdossa. Harva uskaltaa kritisoida naista julkisesti.

Venäläinen hiihtoasiantuntija Dmitri Guberniev pitää kuitenkin meteliä monesta asiasta. Hän on nyt päättänyt avautua Välben touhusta.

Guberniev kertoi R-Sportin haastattelussa, että hän ei voi ymmärtää tapaa, jolla Välbe kohteli olympiavoittaja Veronika Stepanovaa. Hiihtolegenda kritisoi Stepanovaa ”tähtikuumeesta”, koska katsoi tämän viihtyvän liikaa julkisuudessa.

Gubernievin mielestä toimittajien pitäisi pystyä tukemaan enemmän urheilijoita.

– Kohtelen Jelenaa suurella kunnioituksella. Olen valmis haastattelemaan häntä. Mutta hän ei tule luokseni yksinkertaisesta syystä. Kaikki Välben haastattelut noudattavat samaa formaattia. ”Jelena, olet mahtava”, ”Ei Jelena, olet mahtavin maailmassa”, piikitteli Guberniev.

– Tämä ei johda mihinkään. Kukaan ei kysynyt häneltä yhtään kysymystä (Stepanovan) tapauksesta. Tämä koskee tv-toimittajia ja kirjoittavia toimittajia. Vahvan johtajan ympärillä on maaginen sädekehä.

Guberniev osaa itsekin aiheuttaa pahennusta maailmalla. Hän oli esimerkiksi maaliskuussa mukana Krimin valtausta juhlistaneessa tapahtumassa Luzhniki-stadionilla.