Hiihtolegenda Sami Jauhojärvi on kertonut Instagramissa joutuneensa huijatuksi.

Tämä päivitys tiedoksi, jotteivät muut haksahtaisi samaan ansaan: jouduin keskiviikkona Postin nimissä tehdyn Tori-huijauksen kohteeksi. Onneksi vältyin taloudellisilta menetyksiltä, ainoastaan pankkikortti piti kuolettaa, hän aloittaa.

Myin Tori.fi:ssä WC:n kalusteita. Melko nopeasti myynti-lmoituksen jättämisen jälkeen minulle tuli WhatsApp-viesti suomalaisesta numerosta, puhtaalla Suomen kielellä ja nimellä. Hän kyseli tuotteiden kunnosta ja lupasi maksaa tuotteen ”postiennakolla”, jotta molemmilla olisi takuu asian asiallisesta hoitamisesta. Maksun vastaanottamisen jälkeen ”kuriiri” kävisi noutamassa tuotteet. Minulle tuli huijarilta viestillä linkki todella aidon näköisille ”Postin” sivuille. Sivustolla kysyttiin pankkikortin tietoja maksun vastaanottamiseksi. Ajattelin, että taas on joku Mobilepayn tyyppinen uusi maksujärjestelmä, ja huolimattomuuttani näppäilin pankkikortin tiedot maksun vastaanottamiseksi. Jos olisin ollut tarkempi, olisin huomannut, että kyseessä ei ollut posti.fi-sivusto vaan posti-fi-sivusto. Seuraavassa vaiheessa, kun tilini saldoa kysyttiin tajusin tulleeni huijatuksi. Valehtelin huijauksen tekijälle teknisistä ongelmista saldon tarkistamisessa ja soitin saman tien kortin sulkupalveluun. Huijari(t) ei ehtinyt tehdä tililtäni katevarauksia, joten uuden kortin odottaminen on henkisen hävetyksen ja harmituksen lisäksi suurin menetys, hän kirjoittaa ensimmäisessä päivityksessä.

Toisessa hän jatkaa tarinaansa.

Kun huijarin lähettämän linkin kautta ei tullutkaan saldotietoja, niin ???-viestejä alkoi tulla aika tiuhaan tahtiin, sillä mitä nopeammin he pääsevät hyödyntämään huijauksen uhrin tietoja, sen enemmän vahinkoa ehtii syntyä! Näppäilin kortin kuolettamisen jälkeen kuvitteellisen summan huijaussivustolle, jonka jälkeen seuraava vaihe olikin pankkitunnusten kysely. Niinpä niin… Kun tarkastelin huijarin WhatsApp-profiilia, niin huomasin hänen liittyneen viestipalveluun vasta edellisenä päivänä. Jälleen yksi asia, jonka olisin voinut tarkistaa ennen kuin hölmöilin korttitietojen kanssa! Yhä edelleen, torstai-iltana 31.3., sama numero on toiminnassa ”paikalla WhatsAppissa”, ja jatkanee huijauksiaan.

Olkaa siis tarkkoina, älkääkä olko huolimattomia, kuten minä, kun luovutatte maksukorttien tietoja! Päivityksen kuvista voitte katsoa minkälaisia olivat huijaussivustot, ja miltä näyttää/näytti huijarin profiili. Opin ainakin itse olemaan tarkempi, enkä niin sinisilmäinen! Teen asiasta myös rikosilmoituksen poliisille!

Katso päivitykset alta.