Aku Partanen haki sinetin paikalle heinäkuisten Eugenen MM-kilpailujen 35 kilometrin kävelyyn.

Partanen käveli Dudincessa, Slovakiassa 35 kilometriä kolmen ja puolen minuutin aikasakon rasittamanakin 2.35.28 ja oli kilpailun 24:s. Ilman aikasakkoa hänellä oli edellytykset alittaa kirkkaasti Suomen ennätys sekä MM-kilpailujen tulosraja 2.33.00.

Eugenen MM-paikan tavoittelua varten Partasella on nyt hyvät rankingpisteet olympiakisojen 50 kilometriltä. Ne eivät kuitenkaan yksin riitä, vaan tarvittiin myös tulos 35 kilometriltä.

– Nyt on tosi helpottunut olo. Tärkeintä oli, että pääsin maaliin. Yhdessä Sapporon 50 kilometrin tuloksen kanssa tämän pitäisi riittää MM-kisoihin, Partanen arvioi.

Partanen avasi Dudincen kilpailun MM-rajan alitusta enteilevää vauhtia, mutta sitten kolme punaista korttia peräjälkeen toi aikasakon ja vei edellytykset MM-rajan ja SE:n 2.34.00 alitukselta.

– Läksin kuten oli suunniteltu. Sitä vauhtia, jolla varmistaisin MM-kisojen tulosrajan. Se meni helposti, mutta tunnin kävelyn jälkeen tuli muutaman kierroksen sisään kolme punaista ja aikasakko, Partanen kertaili.

– Se toi hetkeksi tappiomielialaa, mutta pääsin uudestaan rytmistä kiinni ja jatkoin loppuun asti 4.20 minuutin kilometrivauhtia. Kisa kertoi, että kunto on hyvä.

Partasen kilpailukausi jatkuu parin viikon päästä Portugalissa, missä hän tavoittelee kovaa aikaa 20 kilometrin kilpailusta.

– Nuo punaiset kortit olivat nyt hyvä herätys sille, että tekniikkaan on kiinnitettävä enemmän huomiota, Partanen puntaroi.

– Täytyy keskittyä samalla tekniikkaan, kun harjoituksissa aletaan hakea vauhteja 20 kilometrille. Tätä kilpailua varten tehtiin lyhyt jakso pidempiä lenkkejä.

Dudincen 35 kilometrin kilpailun voitti 20 kilometrin olympiavoittaja Italian Massimo Stano ajalla 2.29.09.

Lähde: Urheiluliitto