Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen päätti upean uransa kaksi vuotta sitten. Nainen on sen jälkeen tehnyt töitä esimerkiksi Ylen asiantuntijana ja valmennuspuolella.

Koutsi365-sivuston kautta voi nyt hankkia Mäkäräisen oman uran harjoitteluun perustuvan ohjelman.

– Tämä on ensimmäinen myyntiin tuleva harjoitusohjelma, joka pohjautuu siihen, mitä minä tein omalla urallani, kun fysiikkavalmentajanani toimi Jarmo Punkkinen. Ideat ovat siis pääasiassa lähtöisin häneltä, mutta osallistuin itse vahvasti harjoittelun ohjelmointiin hänen rinnalla läpi koko aikuisikäni, luki esittelyssä.

– Minua ei varmastikaan koskaan pidetty super voimakkaana hiihtäjänä, koska vahva aerobia oli niin hallitseva ja mikäli en tehnyt voimaa säännöllisesti, se myös hävisi todella nopeasti. Harjoittelin paljon ”teemottain” sillä ajatuksella, että joka jaksossa oli joku kehitettävä osa-alue, mikä määräsi muita harjoituksia.

– Joka kevät aloitimme harjoittelun keskittyen voimaan – muut harjoitukset olivat toissijaisia ja tukivat voimaharjoittelua. Tämä voimaohjelma on tehty tuolle ajatukselle ja se ei sisällä muita harjoitteita kuin pelkät voimat, mutta esim. juoksulenkit punttitreenin verryttelyinä kuuluivat aina ohjelmaani.

Mäkäräinen voitti urallaan kolmesti maailmancupin kokonaiskilpailun. Hän nappasi myös yhden MM-kullan ja yhden MM-hopean. MM-pronsseja löytyy kaapista neljä.