Ruotsin naishiihdon kirkkaimmat tähdet Frida Karlsson ja Maja Dahlqvist ovat tarjonneet melkoisen yllätyksen maan hiihtoliitolle. Naiset ilmoittivat nimittäin, että he eivät kuulu ensi kaudella maajoukkueeseen. He ovat perustelleet ratkaisujaan julkisesti.

Sprinttihiihdossa viime kaudella loistanut Dahlqvist korosti Expressen-lehdelle, että kyseessä on kaksi erillistä ratkaisua.

– Tämä on ollut todella vaikea ratkaisua, ja olen tuntenut sen vatsassani saakka. Voin vain toivoa tehneeni oikean ratkaisun.

Karlsson myönsi, että päätös ei todellakaan ollut helppo.

– On ollut unettomia öitä. Mutta samalla olisin katunut, jos en olisi uskaltanut tehdä tätä ratkaisua, sanoi Karlsson Expressenille.

Molemmat naiset sanoivat, että heillä oli halua jatkaa maajoukkueen mukana. He eivät kuitenkaan pitäneet järjestelystä kokonaisuutena ja halusivat enemmän joustavuutta.

– Viimeksi tänään (maanantaina) toimme ehdotuksen, jonka perusteella emme saisi lainkaan kompensaatiota, mutta jatkaisimme maajoukkueen kanssa, mutta vastapainoksi halusimme enemmän omia päiviä kotona, jolloin voisimme harjoitella oman tiimimme kanssa.

Linn Svahn ilmoitti aiemmin, että hän ei jatka Ruotsin maajoukkueessa.

Maajoukkueeseen liittyvät asiat puhuttavat myös Norjassa. Supertähti Johannes Kläbo ei tunnetusti tee tavallisesti liiton kanssa urheilijasopimusta kuin vasta viime tingassa.