Aku Partasen matka jäi kesken maantiekävelyn SM-kilpailuissa Laitilassa. Hän näki kolme punaista korttia ja sai kahden minuutin aikasakon. Sen jälkeen tuli neljäs punainen, ja kisa oli ohi.

– Tässä kevään aikana on ollut tekniikkaongelmaa, jota on välillä saatu korjattua. Mutta nyt tekniikka oli palannut siihen vanhaan, eikä se toiminut tuossa vauhdissa. Partanen harmitteli SUL:n tiedotteella.

– Kun sain aikasakon, ajattelin, että vielä voisin tehdä ok- tuloksen, mutta sitten tuli neljäs punainen. Niitä ei tullut, kun menin siinä välissä vähän aikaa rauhallisemmin. Mutta sitten taas tuli, kun läksin kiristämään vauhtia.

– Nyt täytyy vain saada tekniikka kuntoon, Partanen sanoi.

Käytännössä keskeytys tarkoittaa, että Partasen kilpailumatka on Oregonin MM-kilpailuissa 35 kilometriä. Aikaa pisteiden keruulle 20 kilometriä varten ei ole.

– Kyllä se sitä varmaan tarkoittaa. Ei oikein ehdi saada 20 kilometrille kisoja, koska viime kaudella tuli niin vähän kisoja. Nyt huhtikuun alun kisa jäi koronan takia väliin ja pari viikkoa sitten Portugalissa ei ollut vire kohdallaan, Partanen sanoi.

Partanen oli Tokion olympialaisten yksi suuri suomalaisonnistuja. Hän oli yhdeksäs 50 kilometrin kävelyssä.

Lähde: SUL:n tiedote